'Bedeli ne olursa olsun belediyenize sahip çıkmalısınız'

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, DBP'li belediyelere kayyım atanacağı haberlerine ilişkin, "Ne olursa olsun geri adım atmayın. İradenizi beyan edin" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP'li belediyelere kayyım atanmasının gündemde olduğunu belirterek “O belediyeleri seçmiş insanlar; siz bedeli ne olursa olsun belediyenize sahip çıkmalısınız" dedi.

'SERİ KATİLE KELEPÇE YOK, FİNCANCI'YA VAR'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılınca haklarında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan dava açılan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin “3 aydın gazeteci dün kelepçelendi ve cezaevine gönderildi. 39 gazeteci şu anda cezaevinde. Fakat dünki tutuklama bambaşka bir şey. Çünkü gazetecilik faaliyetinden dolayı da tutuklanmadılar. Türkiye'nin en önemli adli tıp uzmanı Şebnem Korur Fincancı ellerine kelepçe vuruldu, cezaevine gönderildi. Seri katil diye birini yakaladılar İzmir'de. Selfie çektiler onunla, kelepçe vurmadılar eline" diye konuştu.

'TAZE BIYIKLI ADALET BAKANI İŞİ GÜCÜ BIRAKMIŞ...'

Demirtaş, geçtiğimiz hafta yapılan hakim ve savcılar atamasıyla ilgili şöyle konuştu: "Bir gecede yerleri değişen hakim ve savcıların hiçbirinin kendi isteği yoktu. Kendilerinin talimatına uymayan ne kadar hakim ve savcı varsa fişlemişler. Yeni taze bıyıklı Adalet Bakanı işi gücü bırakmış bunlarla uğraşmış. Şimdi Danıştay ve Yargıtay'da düzenleme yapmak için kanun tasarısı sundular parlamentoya. AKP'liler kadro yetiştirememişti bugüne kadar. Daha çok cemaatler üzerinden bunu yapıyorlardı. Ama öküz ölünce ortaklık bozuldu. Ellerinde hakim savcı yok. Hızlı bir şekilde kendine yakın avukatların bir kısmını hakim ve savcı olarak atadılar."

'BEDELİ NE OLURSA OLSUN SAHİP ÇIKIN'

Demirtaş, DBP'li belediyelere kayyım atanması'nın gündemde olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Yıllardır belediyemizden çıkmış değiller bunlar. Bir yıldır Diyarbakır, Mardin belediyesinin içindeler. Odaları orada her gün evrak istiyorlar, her gün soruşturma. Valilikten, bakanlıktan belediyeyle ilgili ne kadar evrak varsa. Personeli çağırıp ifade alıyor. Bir şey bulamadılar. Koskoca Cumhurbaşkanı çıkıp 'Belediyeler teröre yardım ediyor' diye beyanatta bulunuyor, müfettişlerde tek delil yok. Çağrı yapıyorum: O belediyeleri seçmiş insanlar siz bedeli ne olursa olsun belediyenize sahip çıkmalısınız. Ne olursa olsun geri adım atmayın. İradenizi beyan edin. Hırsızlıktan dolayı saraya kayyum atanması lazım. Birileri silah taşıdıysa terör örgütlerine o sizden başkası değil. Kayyım atanacaksa sizden başlanması lazım." (DHA)