MKE müdüründen tanıdık savunma: Hac parası

Milli silah projelerini sattığı iddia edilen MKE Silah Fabrikası Müdürü’nün iddianamesi hazır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'milli silah projelerini satma' suçlamasıyla tutuklanan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’na (MKEK) bağlı Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi hakkında ‘rüşvet alma ve devlete ait gizli kalması gereken fenni keşif, buluş ve sınai yeniliklerden yararlanma’ iddiası ile dava açtı.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre iddianamede, Tanrıverdi’nin silah tüccarına sadece iki silahın değil toplam 16 silaha ait bilgileri satmaya çalıştığı öne sürüldü. Tanrıverdi ifadesinde, evinde bulunan paraların ise eşiyle hacca gitmek için biriktirdiği paralar olduğunu iddia etti.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan’ın hazırladığı iddianamede MKEK, Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü müşteki sıfatıyla yer aldı. İddianamede, sanık Tanrıverdi hakkında, “Rüşvet almak, devlete ait gizli kalması gereken fenni keşif, buluş ve sınai yeniliklerden yararlanma” iddiasıyla 29 yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede, ABD Virginia Eyaletinin Afton Şehrinde Zenith Fire Arms isimli silah firmasının sahibi, aynı zamanda MKEK’nin ABD temsilciğini üstlenen Kutlay Kaya’nın ihbarı üzerine soruşturmanın başladığı belirtildi.

Etiketler ABD Ankara mke