Kentsel dönüşüm kavga çıkardı

Yeşilköy'de eski bir binada kentsel dönüşüm kavgası çıktı. Binalarının yıkılmasını istemeyen 3 kişi, bir apartman sakini tarafından savcılığa şikayet edildi, 1 yıla kadar hapisleri istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bakırköy’de, kentsel dönüşüm çerçevesinde binalarının yıkılmasını isteyen apartman sakinleri depreme dayanıklılık tespiti için Karot Yapı'ya müracaat etti. Uzmanlar, karot cihazıyla örnek almak için adrese geldi. Ancak komşular Julyet E., Erkan E. ve Sona V.K. uzmanlara engel oldu. Çıkan tartışma sonrası polis geldi ve tarafları yatıştırdı. Çalışmanın engellenmesi üzerine Cihan A.A., savcılığa şikâyette bulundu ve 3 şüpheli hakkında "6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun" gereği "Yangın, bina çökmesi, toprak kayması, çığ düşmesi, sel veya taşkın tehlikesine neden olma" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ÜNİVERSİTE RAPORUNU DELİL OLARAK SUNDULAR

Sabah'tan Osman Asiltürk'ün haberine göre sanıklar ilk duruşmada "Bilgimiz ve onayımız yoktu. Firma çalışanları, işin ehli olduklarına dair lisanlarını ibraz edemedi" dedi. Sanıklar, binanın deprem için tehlike arz etmediğine dair daha önce hazırlanan üniversite raporunu da delil olarak mahkemeye sundu. (Sabah)