Seogu Lee: İçeri dalıp başıma vurdular

'İçki' bahanesiyle saldırıya uğrayan plakçının sahibi plakçı dükkanının sahibi Seogu Lee yaşadıklarını anlattı: Yaklaşık 10 dakika arbede devam etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beyoğlu'nda saldırıya uğrayan plakçı dükkanının sahibi Koreli Seogu Lee, polise verdiği ifadede saldırganların başına vurduklarını söyledi. Henüz şikayetçi olmayan Lee, özetle şu ifadeyi verdi: “İçeride müzik dinleyen 10, kapı önünde yaklaşık 20 kişi vardı. Saat 21.30 sıralarında içeri bir erkek girdi. Eliyle başıma vurdu, bağırıp çağırdı. Türkçe bilmediğim için dediklerini anlamadım. Ancak ‘ramazan’ ve ‘haram’ kelimelerini anımsıyorum. Dışarı çıktığımda kalabalık bir grup saldırıyordu. Yaklaşık 10 dakika arbede devam etti.”

HEPSİ SERBEST

Bu arada, plakçı dükkânına saldıran ve önceki gün gözaltına alınan 3 kişinin biri karakoldan, diğer ikisi ise savcılıktan serbest bırakıldı. Öte yandan Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young-Cheol, saldırıya uğrayan Güney Koreli Seogu Lee’nin işlettiği Velvet Indieground Records’a gitti. Kapalı olduğu için dükkana giremeyen Başkonsolos, “Biraz kaygılıyız. İleride bir daha böyle bir durum olmayacağını umuyoruz. Olayın iki ülke arasındaki ilişkileri etkilemeyeceğini umuyorum” dedi.