Onur Yürüyüşü'ne saldırmak istediler

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi çevresi 19 Haziran sabahından itibaren hareketli saatler yaşadı. LGBTİ'nin yürüyüş çağrısı üzerine Cumhuriyet Anıtı çevresi bariyerlerle kapatılırken çok sayıda polis de bölgeye sevk edildi. Meydanın çeşitli yerlerine TOMA'lar konuşlandırıldı.

BASIN AÇIKLAMASINA MÜDAHALE

7. Trans Onur Yürüyüşü öncesi İstanbul LGBTİ binası önünde basın açıklaması yapan aktivistlere polis müdahale etti. Kaos GL'nin Twitter üzerinden aktardığı bilgiye göre polis, Mis Sokak'ta plastik mermi ve biber gazı kullandı. Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

ONUR 3

'ONLAR DA GEÇMEYECEK'

LGBTİ yürüyüşünü engellemek için Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yönünden İstiklal Caddesi tarafına yürümek isteyen grubuysa polis Taksim Meydanı'nda durdurdu. İstiklal Caddesi'ne geçişlerine izin verilmeyen gruptan bir kişi, "Onlar da geçmeyecek" diyerek polise tepki gösterdi. Grup, Taksim Meydanı'ndan ara sokağa girerek alandan uzaklaştı.

ONUR2

'ISRAR EDENLER EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ'

Bir süre sonra Divan Kavşağı'nda toplanarak tekbir getiren başka bir grubun etrafı polis tarafından çevrildi. Türk bayrağı açarak Taksim'e yürümek isteyen gruptakiler polis tarafından gözaltına alındı. Taksim Meydanı'nda bekletilen çevik kuvvet araçlarına bindirilen eylemciler işlemleri için emniyete götürüldü. (DHA)