Firuzağa'daki eyleme polis müdahalesi

Beyoğlu Firuzağa'da bir plak dükkanına yapılan saldırıyı protesto etmek isteyen gruba polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Velvet Indieground Records adlı plak dükkanına ‘Ramazanda içki içtikleri’ gerekçesiyle saldırılmasının ardından olayı protesto etmek için toplanan kitleye polis müdahalede bulundu.

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla Firuzağa Meydanı'nda toplanan grubun slogan atması üzerine polis uyarılarda bulunarak grubun dağılmasını istedi.

Fotoğraf: Duvar Fotoğraf: Duvar

Grubun dağılmaması üzerine polis gruba TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Grup ara sokaklara dağıldı. Grup daha sonra tekrar meydana toplandı. Sloganların devam etmesi üzerine polis bu kez gaz bombasıyla müdahale etti. Grup müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

furuzaga Fotoğraf: Duvar

Bir süre meydanda bekleyen polis daha sonra oradan ayrıldı.

3 SALDIRGANA GÖZALTI

Öte yandan saldırı olayına ilişkin 3 kişi gözaltına alındı. 3 kişi sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir kişi eminyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken beyaz eşya firmasında teknik servis elemanı olan D.B.ve servis şoförü S.T.'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü açıklandı