Erdoğan: O tarihi eseri inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olaylarının yaşanmasına neden olan Topçu Kışlası projesini yapacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen 'Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri' tanıtım programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bak bugün burada yine söylüyorum; Taksim'deki Gezi Parkı, oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardı, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız" dedi.

"CESUR OLACAKSIN"

"İstanbul'u çok daha ileriye taşıyacağız" diyen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben sayın başkanıma söylüyorum 'Cesur olacaksın' diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Ve cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi. Bak bugün burada yine söylüyorum; Taksim'deki Gezi Parkı, oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardı, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız. Ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur. Bunu orada yapmamız lazım. İçeriği hakkında çok ilginç bilgilerimiz var. Geçenlerde Nabi hocamızla da biraz onları dertleştik. Ve bunun için de hani şu anda dünyada birçok şeyler konuşuluyor ediliyor. Almanya'dakiler bir şeyler söylüyor. Onlara bir köşe yaparız orada. Ve o köşede onların neler yaptığını dünyaya tanıtırız. Fransızlara bir köşe yaparız, onları orada tanıtırız. Amerikalılara yaparız, onları da orada tanıtırız. Dünya hepsini tanısın, nerede neler yapmışlar hepsini görelim. Ama bu millete iftira atanlar bu milleti de orada görsün. Bizim tarihimiz kara tarih değil, ak tarihtir. Bunu görsün."