Cihangir'deki mekanında içki içiliyor diye saldırıya uğrayan plakçı Güney Koreli çıktı

Cihangir'de dün akşam saldırıya uğrayan plakçı dükkanının işletmecisi Güney Koreli çıktı. İşletmeci Lee bugün gözyaşlarıyla dükkanı kapatırken, mekanın sahibi de tahliye talebinde bulundu. Olayla ilgili henüz tek bir gözaltı yok. AK Partili Beyoğlu Belediye başkanı da skandal bir tweet atarak, saldırıya uğrayanları suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dün akşam Beyoğlu Firuzağa'da saldırıya uğrayan plakçı dükkanının işletmecisi Güney Koreli çıktı.

Seogu Lee isimli işletmeci saldırının ardından dükkanını kapattı ve habercilerin çekim yaptığı sırada gözyaşı döktü.

KORE

Açıklama yapmak istemeyen ve gazetecilerin çekim yapmasından rahatsız olduğu gözlenen Lee, İngilizce "lütfen yapmayın" diyerek sokaktan ayrıldı.

korena

Dükkanın sahibi olduğunu söyleyen Haydar Tekin de "Akşam bazı olaylar olmuş. Biz de dükkanın tahliye edilmesini istedik" dedi.

BEYOGLU-FIRUZAGA'DA PLAKCIDA DUN GECE YASANAN SALDIRININ BAZI AYRINTILARI, GUNDUZ ORTAYA CIKTI FOTO MUSTAFA OZDABAK/ISTANBUL,(DHA) AKP'Lİ BAŞKAN SALDIRIYA UĞRAYANLARI SUÇLADI

AK Parti’li Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise twitter hesabından attığı tweet ile saldırıya uğrayanları suçladı:

“Tahrik, mekandan yapılan kayıt, olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi ve servisi toplumsal barışa planlı suikasttir.”

GÖRGÜ TANIĞI İNGİLİZ ANLATTI

İngilizce öğretmeni James Smart, Beyoğlu Firuzağa'da plakçı dükkanına yapılan saldırıyı anlattı.

James Smart, "Dün akşam insanlar burada, kaldırımlarda oturuyordu, güzel müzikler çalınıyordu. Müziğin sesi de Fransız Sokağı'ndakinden daha azdı. Sonra eşime Tophane'den bir grubun, buradakileri hırpalamayı, bazı şeylere zarar vermeyi istediklerini söylüyordum. Daha önce de buralarda birkaç sanat galerisi açılmıştı, oralarda içki içiliyor diye rahatsız oluyorlardı. Eşime bu insanların bela çıkaracağımı söyledim; çünkü böyle şeylerden pek hoşlanmıyorlar. Tophane'den gelenlerin mi yoksa Fransız Sokağı'ndan onları durdurmaya gelenler mi tam kestiremiyorum. 10, 15 kişilerdi. Ellerinde sopa ve sandalyelerle vuruyorlardı bir yandan da bağırıyorlardı. Karşıdaki dükkana girdiler, tam olarak neden girdiklerini bilmiyorum, sürekli bağırış, çığrış oldu. Adamlardan biri, kadının birine vurdu. Bir süre sonra burayı terk edip, Tophane'ye doğru gittiler" dedi.

'İÇERDE HEPİNİZİ YAKARIZ'

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Firuzağa'daki Velvet İndieground Records adlı mekanda düzenlenen Radiohead etkinliğine bir grup cuma akşamı sopalarla saldırmıştı.

saldırgan(İçerdekileri yakmakla tehdit eden saldırgan)

Ramazanda içki içilmesine izin vermeyeceklerini belirten saldırganlar, “İçeride hepinizi yakarız” diye tehditler savurup, dükkandakileri yaralamıştı.

Öte yandan dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead yayınladığı mesajla, İstanbul'daki saldırıyı kınayıp, dayanışma mesajı gönderdi. (DUVAR-DHA)