Türkiye AP raporunu iade etti

Hükümet, Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen Türkiye raporunu Strasburg'a geri gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye'ye yönelik ağır eleştiriler içeren raporunu iade etti.

Avrupa Parlamentosu’nun Hollandalı üyelerinden Kati Piri tarafından hazırlanan rapor 14 Nisan’da AP’de yapılan oylamada 133 oya karşı 375 oyla kabul edilmişti.

Hürriyet'ten Güven Özalp'in haberine göre, rapor Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel tarafından AP’ye geri gönderildi.

Yenel tarafından iade edilen belge, geri gönderilen ikinci Türkiye raporu. Geri gönderilen belgelerin toplamı ise 6’yı buldu.

KOPENHAG VURGUSU

Raporda özellikle basın özgürlüğü ile Kürt sorunu konusunda Türkiye'ye yönelik ciddi eleştiriler var. Türkiye'nin “Kopenhag kriterlerinden uzaklaştığı” vurgusu da yapılan AP raporunda şu ifadeler yer alıyor:

"Türkiye’de yargı, temel haklar, adalet, özgürlük ve güvenlik alanlarında acilen reformlara ihtiyaç var. AP, Türkiye’de demokrasi ve hukuk devleti alanlarındaki gerilemenin ışığında reformlardaki genel hızın son yıllarda belirgin şekilde yavaşlamasından ve yargının bağımsızlığı, toplanma ve ifade özgürlüğü, insan haklarına ve hukuk devletine saygı gibi bazı ana alanlarda giderek Kopenhag kriterlerinden uzaklaştıran gerileme olmasından derin endişe duyar” ifadeleri kullanıldı.

Haberin geniş hali için http://www.hurriyet.com.tr/turkiye-ap-raporunu-iade-etti-40118857