Kadın derneği başkanı: Kadın-erkek eşit olamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkilere neden olan “Çocuksuz kadın yarımdır” açıklamasına ev sahipliği yapan KADEM, tartışma yaratmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın yöneticilerinden olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Kurucu Genel Başkanı Sare Yılmaz kadın erkek eşitliğinin "yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede İslam’ın kadın ve erkeğe yüklediği rollere uymadığını" öne sürdü.

KADEM'in dergisinde yayınlanan “Cinsiyet Eşitliği ve Adalet Perspektifinden Türkiye’de Kadının Siyasal Alana Katılımı” başlıklı ve Sare Yılmaz imzalı yazıda, Cumhuriyet devrimlerinin kadını araç olarak kullandığı da ifade edildi:

"Cumhuriyet döneminde ortaya yeni kadın figürler çıkmıştır. Geleneksel ve dini pratiklerden uzak, başörtüsü takmayan, spor müsabakalarına katılan, toplumsal alanda erkeklerle bir arada bulunmaktan kaçınmayan ve profesyonel meslek sahibi olan kadınlar. Kadınlar modernleşme sürecine katılım noktasında bir araç olarak kullanılmıştır."

Üç yıl önce 100 bin lira nakit varlığı ile kurulduktan sonra, hibe ve bağışlarla hızla büyüyen KADEM'in, önümüzdeki günlerde başkanlık sistemiyle ilgili "ortak akıl” panelleri düzenleyeceği belirtildi.