Hakan Şükür'ün 4 yıla kadar hapsi isteniyor

Eski milli futbolcu ve eski AK Parti milletvekili Hakan Şükür hakkında, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski milli futbolcu ve eski AK Parti Milletvekili Hakan Şükür hakkında, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ettiği iddisıyla açılan dava başladı.

Hakan Şükür'ün 15 Şubat 2015'de Twitter hesabından yazdığı tweetlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tarafları avukatları temsil etti.

Mahkeme tarafından gönderilen davetiyenin, Şükür'ün taşınması nedeniyle tebliğ edilemediği tutağa geçirildi. Bunun üzerine söz isteyen Şükür'ün avukatı Ali Onur Güncel, "Müvekkilim Amerika'ya taşınmıştır. Esasında soruşturma aşamasındaki savunması ile yetinilmesi mümkündür. Mahkeme aksi kanaatte ise müvekkil ile irtibata geçip Amerika'daki adresini dosyaya sunacağız" dedi.

Güncel'in sözleri sonrasında hakim Meral İzgi, Şükür'ün Amerika'daki adresini gelecek celseye kadar bildirmesine karar vererek duruşmayı erteledi. (DHA)