Genelkurmay Başkanı'ndan, Milli Savunma Bakanı'na cevap!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, "2002'den önce şehit veririm endişesi ile operasyon yapılmıyordu" sözlerine Orgeneral Akar'dan 'örtülü' yanıt...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın operasyonlara katılan askerlere soruşturma açılmasını zorlaştıran düzenlemeyi savunurken söylediği sözler TSK'da tepki yarattı.

Işık, 2002 öncesini kastederek, “Şunu biliyoruz; dağda 35-40 yıldır terörist var. Biz, operasyon emri verildiği halde ‘şehit veririm’ endişesiyle operasyon yapılmadığı dönemi de biliyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları ve Ankara Garnizonunda görev yapan general ve amirallerin katılımı ile verilen iftar öncesinde yaptığı konuşmada, "Türk Silahlı Kuvvetleri dün de bugün de kendisine verilen görevleri, yasalar çerçevesinde sorumluluklarını, büyük bir dikkatle, büyük bir itina ile yerine getirmektedir, getirmeye devam edecektir" dedi.

'BAKANDAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de, köşesinde 'kırgınlık' ifadesini kullandı:

"Terörle mücadelede hassas bir süreçten geçilirken, TSK’daki bir dalgalanmadan söz etmezsem eksik olacak.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, askere soruşturma iznini başbakan ve bakan onayına bağlayan yasanın görüşülmesi sırasında sarf ettiği bir söz kırgınlığa yol açıyor.

Milli Savunma Bakanı deneyimli bir devlet adamı. Ancak sözü geçmişte terörle mücadeleyi yürüten askerlerde rahatsızlığa neden oluyor. O nedenle Genelkurmay Başkanı, şehit yakınlarına verdiği iftarda, “Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün de kendisine verilen her türlü görevi ülkesi için, milleti için kahramanlıkla, aynı tertipte, aynı düzende, gözünü kırpmadan yaptı” deme ihtiyacı duyuyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın Türkiye’ye dönüşte bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor. O nedenle yazılı açıklama yapılması düşüncesi şimdilik askıya alındı. Genelkurmay Başkanı Akar’ın hassasiyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilgisi sonucunda sorun aşılmış görünüyor."