Alperenlerden Onur Yürüyüşü ‘çark’ı: Sopayla kovalayalım demedik

LGBTİ Onur Yürüyüşü’nü hedef haline getirerek yürüyüşü yaptırmayacaklarını duyuran Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, gelen tepkiler üzerine “Ben gidelim Taksim’e sopalarla kovalayalım demiyorum” diyerek geri adım attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, 26 Haziran'da yapılacağı duyurulan 14. Onur Yürüyüşü'ne engel olacakları yolundaki açıklamasına gelen tepkiler üzerine “Biz devleti uyardık, elimizde sopalarla yürüyüşe katılanları döveceğimizi söylemedik. Onlar on bin kişi ise biz de on bin kişi orada olacağız, o koridoru kapatacağız, oturma eylemi yapacağız ve yürütmeyeceğiz” açıklaması yaptı. RS FM'den Yavuz Oğhan'a konuşan Mican, "LBGTİ bireylerin yürüyüş ile Müslümanların dini değerlerine saldırdıkları" görüşünü tekrarladı.

2005'te bir iş adamına 8 gün boyunca işkence yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Mican, şunları söyledi:

"Biz Müslüman Türk milletiyiz, halkımızın yüzde 99’u Müslüman. Doğru, hoşgörü içinde yaşamalıyız ama bizim dini değerlerimizi yok sayarak, bizi hiçe sayarak bu yürüyüş yapılamaz. Biz, yarı çıplak şekilde ellerinde içki şişeleriyle birlikte ecdadımızın kanlarıyla sulanmış mübarek şehirde, kutlu şehirde böyle dolaşmalarını istemiyoruz. Biraz hukuk dışına çıkıyor gibi görünüyor ama hukuk dışına çıkılıyor diye algılamayın bunu. Ziya Paşa’nın sözlerini hatırlatırken bir tehdit yok. Bizim orada olacağımızı tepkili olacağımızı yürütmeyeceğimizi söylüyoruz. Onlar on bin kişi ise biz de on bin kişi orada olacağız, o koridoru kapatacağız, oturma eylemi yapacağız ve yürütmeyeceğiz. Onlar bize tepki gösterirse biz de tepki göstereceğiz. Ben gidelim Taksim’e sopalarla kovalayalım demiyorum. Bu cümleyi elinde sopa olarak algılamamak lazım, bir tepki olarak algılamak lazım."

'DEVLETE ÇAĞRI YAPTIK'

Mican, açıklamalarının "devlete bir çağrı olduğunu" iddia etti: "O zaman devlet şöyle bir önlem alsın, çağrı yapıyoruz, devlet ne yapacak, diyecek ki; yarı çıplak yürümeyecek, elinde içki şişesi olmayacak, böyle olursa istediği yerde yürüsün."

CHP DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Mican'ın açıklamaları üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Selin Sayek Böke de, “Takipteyiz. Hakaret ve tehditlere asla seyirci kalmayacağız” açıklamasında bulunmuştu. Mican’ın sözleri sosyal medyada tepki toplamaya devam ediyor.

ALPEREN OCAKLARI KİM?

BBP'nin gençlik teşkilatı olan Alperen Ocakları, 2014 yılında BBP ile yollarını ayırmıştı. Dönemin Alperen Ocakları Genel Başkanı Av. Serkan Tüzün, Alperen Ocakları’nın BBP’nin kurucusu olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun yolundan çıkmış olmasını iddia ederek, gençlik teşkilatın artık partiden bağımsız olacağını ilan etmişti.