Figen Yüksekdağ'ın evine polis baskını

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın evine polis baskını yapıldı. HDP'den, "Bu hukuksuzluğu ve fütursuzluğu kabullenmiyoruz" açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da, MLKP'ye yönelik helikopter destekli operasyon düzenlendi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta Sultangazi olmak üzere 9 ilçede tespit edilen adreslere özel harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin desteği ile eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında Sultangazi, Arnavutköy, Beyoğlu, Güngören, Başakşehir, Kartal, Eyüp, Maltepe ve Üsküdar'da tespit edilen 24 farklı adrese giden polis ekipleri,  çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

HDP: HUKUKSUZ VE FÜTURSUZ

HDP'den yapılan açıklamada polis baskınına uğrayan evlerden birinin Figen Yüksekdağ'a ait olduğu belirtildi. Açıklamada özetle şöyle denildi: "Bugün sabah saatlerinde Eş Genel Başkanımız ve Van Milletvekilimiz Figen Yüksekdağ’ın İstanbul’daki evi güvenlik güçleri tarafından hukuksuz bir şekilde basılmıştır. Bu adres Eş Genel Başkanımızın bildirilmiş ve kullandığı ikametgahı olmasına rağmen, polis hukuksuz bir şekilde bu baskını gerçekleştirmiştir. Bu hukuksuzluğu ve fütursuzluğu asla kabullenmiyoruz ve kınıyoruz. Bu baskını yapanlar ve emrini verenler hakkında derhal soruşturma açılmalıdır. Bu konuda suskun kalan diğer muhalefet partilerinin milletvekilleri ve yöneticileri, bu uygulamaların günü geldiğinde kendilerine de kullanılacağını bilmeliler."