Ensar Vakfı yaz okulu açıyor

Ensar Vakfı'nın Milli Eğitim Müdürlüğü'yle yapılan protokol çerçevesinde Manisa'da yaz okulu açmaya hazırlanması tepkilere neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler tepkilere karşın, kurum olarak kentte açmayı planladıkları yaz okuluyla ilgili düşüncelerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını açıkladı.

Ensar Vakfı'nın Manisa'da yaz okulu açma isteği kentte tepki çekti. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel başta olmak üzere karar bazı kesimlerce eleştirildi. Bazı kişiler ise vakfın yaz okulu duyuru panolarına siyah boyayla çarpı işaretleri attı.

Ensar Vakfı'nın Manisa yönetimi, bunun üzerine konuyla ilgili açıklama yaptı. Vakıf binasındaki açıklamaya, Şube Yönetim Kurulu Başkanı Arif Çeler, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Irgat, Manisa İlim Yayma Cemiyeti, Tügva, Mana-Der yetkilileri de katıldı. Vakfın Şube Başkanı Arif Çeler, açılacak olan yaz okulunun Milli Eğitim Müdürlüğü'yle yapılan protokol çerçevesinde açılacağını ve izninin olduğunu söyledi. Çeler, "Bizim amacımız insanımız düşünce, ilim ve ahlak kalitesini yükseltmektir. Herkesin kendi dini ve felsefi inançlarına göre eğitim alma hakkına destek sağlamayı amaçlıyoruz. Ensar Vakfı olarak Manisa'da dört yıldan beri faaliyete devam ediyoruz. Bizim faaliyetlerimize engel olmaya kalkmak hizmet ettiğimiz öğrencilere yapılan bir kötülüktür. Bizim Milli Eğitim ile protokolümüz vardır. Milli Eğitim protokolü çerçevesinde aldığımız onayla herhangi bir okulda kurs açabiliyoruz. Murat Germen Ortaokulu'nda kurs açmak için izin aldık" dedi.

Yazokulu duyurularını yapmak için astıkları panolarına çarpı işareti atılmasıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Çeler, "Bu tür olaylar bizi kesinlikle yıldıramaz. Biz faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bundan sonra da aynı kararla faaliyetleri sürdüreceğiz" dedi.

KURSLARINI ENSAR VAKFI ÇATISI ALTINDA AÇACAKLAR

Ensar Vakfı'na destek olmak için açıklamaya katılan dernekler de yaz aylarında açtıkları kursları bu yıl Ensar Vakfı çatısı altında açacaklarını açıkladı. İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Recep Özgüvenç, ailelerin Ensar Vakfı çatısı altında açacakları kurslara çocuklarını göndermelerini istedi. (DHA)