Adliye lojmanına bombalı saldırı

Tunceli Ovacık'ta bulunan adliye lojmanlarına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda, aralarında savcının eşinin de olduğu 9 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde PKK'lilerin bomba yüklü aracı bugün öğle saatlerinde adliye lojmanları önünde infilak ettirmesi sonucu, 2'si polis 9 kişi yaralandı. Patlanının şiddetiyle lojman ve çevredeki binalarında hasar meydana geldi, çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürdü. Patlamada savcının eşinin de yaralandığı bildirildi.

ARABAYI PARK ETTİKTEN SONRA PATLATTI

Patlama anı kameralara saniye saniye yansıdı. Görüntülerde militanın arabayı park ettikten sonra kapıyı açıp kaçtığı ve ardından patlamanın gerçekleştiği görülüyor.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi girişindeki Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan adliye lojmanlarına saat 13.30 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamayla birlikte bölgeye Ovacık ve Tunceli'den çok sayıda ambulans ile sağlık ekipleri sevk edildi.

TUNCELI'NIN OVACIK ILCESI'NDEKI ADLIYE LOJMANLARI YAKINLARINDA BOMBA YUKLU ARACLA YAPILAN SALDIRI SONRASI, SIVILLERIN KALDIGI BINALARDA YANGIN CIKTI. FOTO: TUNCELI, (DHA)

Patlamanın etkisiyle çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, lojmanlar ile çevre binalar ve araçlarda büyük hasar meydana geldi. Bomba yüklü araç patlamanın şiddetiyle parçalanarak etrafa dağıldı.

Yaralılar, ambulanslarla Ovacık Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Asker ve polis, saldırının ardından Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatarak, bölgede geniş çaplı çalışma başlattı. Bu sırada ilçede geniş güvenlik önlemleri de alındı.