Polis Nefize Özsoy'un cenazesinde gerginlik

Midyat'taki bombalı saldırıda yaşamını yitiren polis Nefize Özsoy'un cenaze töreninin ardından kısa süreli arbede çıktı. Özsoy'un polis eşinin Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkisi de dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin Midyat’ta İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitiren polis memuru Nefize Özsoy’un  Edirne  Selimiye caiminde kılınan cenaze namazının ardından gerginlik yaşandı.

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan’ın bugün için özel olarak görevlendirdiği bir grup genç ile cenazeye katılanlar arasında  henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma arbedeye dönüştü. Yaşanan gerginlik daha sonra yatıştırıldı.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

Cenazeye CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra MHP'li Meral Akşener ve CHP'li Muharrem İnce de katıldı. Kılıçdaroğlu'nun camiye girdiği anda alkış sesi yükseldi. Törende Akşener, şehidin ailesine taziyelerini sunarken şehit polis Özsoy'un babasına sarılarak gözyaşı döktü.

Şerife Özden Kalmış’ın cenazesi, Araç’a bağlı Sarpın Köyü Sırıcılar mezarlığında toprağa verildi. Kalmış'ın yakınları, cenazeyi tabutla birlikte defnetmek istedi. Ancak İl Müftüsü Osman Aydın, cenazenin tabutla gömülemeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine cenaze kefeniyle mezara konuldu. Şerife Özden Kalmış’ın çok sevdiği, cenaze töreni boyunca eşi Hüseyin Kalmış’ın elinde taşıdığı yastığı da mezarda başının altına konuldu. Şerife Özden Kalmış’ın, sağlığında yastığıyla toprağa verilmesini vasiyet ettiği öğrenildi. Yastığın mezara konulması sırasında yakınlarının isteği üzerine basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi.

POLİS EŞİ YER DEĞİŞTİRDİ

Cenaze töreninde Kılıçdaroğlu'nun yanında duran Nefize Özsoy'un kendisi gibi polis olan eşinin ısrarla yer değiştirmek istemesi dikkat çekti.

Özsoy'un daha sonra yanındaki emniyet müdürünün kulağına eğilerek bir şeyler söylediği görüldü. Özsoy, daha sonra müdürle yer değiştirdi. Emniyet müdürü şehit eşi ile yer değiştirerek Kılıçdaroğlu’nun yanında saf tuttu. Cenazede CHP liderinin diğer yanında ise şehit babası yer aldı.