Bahadır Grammeşin davası, 28 Temmuz'a ertelendi

Kadınlara yönelik tacizi önlemek isterken öldürülen Bahadır Grammeşin'in davası görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kadınlara yönelik tacizi önlemek isterken öldürülen Özgürlük Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi Bahadır Grammeşin'in davası dün Kartal Adliyesi'nde görüldü. Davanın bir sonraki duruşması 28 Temmuz'da görülecek.

Kadıköy'de, 9 Mayıs 2015'te kadınlara yönelik tacizi önlemek isteyen ÖDP üyesi olan öğretmen Bahadır Grammeşin bıçaklı bir grubun saldırısıyla katledildi ve yanındaki arkadaşları yaralandı. Kadınları taciz eden grup, bunu engellemek isteyen Grammeşin ile arkadaşlarına bıçaklar ve demir sopalarla saldırdı. Başına aldığı "sallama" darbesiyle yere düşen Grammeşin, yerdeyken de bıçaklandı.

Birgün gazetesinin haberine göre, cinayetle ilgili davanın dördüncü duruşması dün Kartal Adliyesi'nde görüldü. Sanık avukatlarının talebiyle kriminale gönderilen video kayıtlarının incelemesinin henüz bitmediği belirtildi.

Grammeşin'in avukatı Ayhan Erdoğan: "Davanın uzamaması için yazıya cevap gelmemesi halinde Ulusal kriminal büroya yazı yazılmalıdır. Ayrıca tutuklama karararı çıkan Cemal Diri hala firaridir. Bu da sanıkların kaçma ihtimalini ortaya koyuyor. Bilirkişi raporu gelene kadar tutuklu sanıkların tahliye talebinin reddini talep ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu olan sanıkların, tutukluluk hallerinin devamına ve bilirkişi raporunun beklenmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 28 Temmuz günü saat 10.30'da görülecek.