Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Olayda 2'si kadın polis 5 kişi yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saat 11.15 sularındaki intihar saldırısının ardından PKK'lilerle polisler arasında çatışma çıktı.s4

Patlama ve ardından çıkan çatışmada 2'si kadın polis 5 kişi yaşamını yitirdi. Polislerden Nefize Özsoy olay yerinde, Şerife Özden Kalmış ise hastanede hayatını kaybetti.

midyatpolis

Özsoy'un polis memuru olan eşinin de daha önce ilçede polis aracına düzenlenen saldırıda yaralandığı ve Kırklareli'ne tayin edildiği öğrenildi. Kalmış'ın ise Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde yakın koruma ekibinde yer aldığı ortaya çıktı. Şehit polislerden birinin de 6 aylık hamile olduğu belirtildi.

s3

Saldırıda 37 kişi de yaralandı. Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin'den takviye birlikler sevkedildi. Kilometrelerce uzaktan duyulan şiddetli patlamada Emniyet Müdürlüğü binası büyük hasar görürken, çevrede bulunan ev, iş yerleri, marketler de hasar gördü. Yaralılar, ambulanslar ve yurttaşlar tarafından Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek söndürdü.

s1

3 GAZETECİ YARALANDI

Bu arada Midyat'ta Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırıyı takip etmek üzere Diyarbakır'dan ilçeye giden gazeteciler, olay yerinde görüntü ve fotoğraf alırken bir grubun saldırısına uğradı. Çeşitli ajanslara çalışan Mahmut Bozarslan, Sertaç Kayar ile Hatice Kamer, öfkeli grubun tekme tokatla saldırısında yaralı gazeteciler Midyat Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

MİDYAT İÇİN YAYIN YASAĞI

Öte yandan Vezneciler'in ardından Midyat'taki bombalı saldırı için de yayın yasağı getirildi.

İstanbul'da da dün çevik kuvvet otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlenmiş, olayda 6'sı polis 11 kişi yaşamını yitirmişti.