Kılıçdaroğlu'na kurşun atıldı

Vezneciler saldırısında yaşamını yitiren 2 polisin cenaze töreninde protokol sırasının içinde bulunan bir kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mermi fırlattı. AK Partili olduğu ortaya çıkan saldırgan gözaltına alındığı emniyetten savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı. Fatih Camii'ndeki cenaze töreninde bir grubun tepkisini değerlendiren Kılıçdaroğlu "Beni üzen nokta şu, ramazan ayındayız, mübarek aydayız. Şehit bizim şehidimiz, Ona önem vermek hepimizin ortak görevidir" dedi.

Cami avlusunda bir kişinin eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da olduğu protokolün önünden geçerken kendisine kurşun attığını belirten Kılıçdaroğlu, bu tür tehditlere pabuç bırakmayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

'BUNLARA PABUÇ BIRAKMAM'

"Şehitlerimize borcumuzu sonuna kadar yerine getireceğiz. Önce 'cenaze törenine katılmayın' diye uyardılar. Niye katılmayacağız? 'Sizi taşlıyabilirler, yumurta atabilirler'. Şehit cenazesine katılmak benim namus borcumdur. Ben bunlara pabuç bırakmam.

5-6 KİŞİ PROVOKASYON YAPTI

Cemaate saygılarımı ve hürmetimi sunuyorum. Cemaat son derece saygılı şekilde eda etmiştir. Ama aralarındaki 5-6 kişi özellikle provakasyon yapıyor, cemaati tahrik etmeye çalışıyor. Camide siyaset yapılmaz. O nedenle cemaat saygı içinde namazını kılmıştır.

Namaz sonrası bağaran bir kişi, eski Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve İçişleri Bakanı'nın önünden geçerek bir kurşunu bana atmıştır. Yerden almak istedik, koruma arkadaşlar kağıda sararak aldı. Biraz sonra bu kurşunu tutanakla polise teslim edeceğiz. Bir kişi Cumhurbaşkanı, Başbakanın, İçişleri Bakanı'nın önünden gidecek ve beni sözde ölümle tehdit edecek. Onun feriştahı gelse beni ölümle tehdit edemez.

İnsanımı seviyorum. Beni üzen nokta bu olayların emniyetin gözü önünde gerçekleşmiş olması. Bize kendi önleminizi kendiniz alın diyorlar, bundan sonra alacağız. Göreceğiz kim, nasıl müdahale ediyor. Ben daha önce, demokrasiyi savunmuş parlamenter sistemi savunmuş, bunu bizim kanımızı dökmeden gerçekleştiremezsiniz demiştim. Bizim kanımızı dökerek rejimi değiştireceklerini sanıyorlar. Bir kişi ölür, bin kişi geliriz. Kimse bizi yıldıramaz."

GÜRSEL TEKİN: EMNİYET BİZE 'CENAZEYE KATILMAYIN' DEDİ

Kılıçdaroğlu ile birlikte cenaze törenine katılan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, Emniyet'in kendilerine, “Provokasyon olacak. Cenazelere katılmayın” mesajını verildiğini söyledi. “Ancak Sayın Genel Başkan gideceğim dedi ve gitti” diyen Tekin, mermi olayını şöyle anlattı:

“Cenaze namazında saf tutulduğunda, AKP yöneticilerinin, bakanların hemen arka sırasında olan bir şahıs, tek bir kişi, ki kendisi şehit ailesi filan değil, 'Ne yüzle geldiniz' diye bize iki üç kez bağırdı. Biz Emniyete, 'Susturun bu şahsı' dedik. Emniyet Müdürü yanımıza kadar geldi. 'Gereğini yapacağım' dedi. Ancak yine de şahsa müdahale edilmedi. Cenaze bittikten sonra ise bu şahıs, yanımıza kadar gelerek, elindeki mermiyi Genel Başkanımızın önüne attı. Mermi şu anda polislerde. Emniyet Müdürü de bize, 'şahsı gözaltına aldım' dedi. O şahsın fotoğrafları bizde mevcut. Durumu araştıracağız.”saldırgan2

“HESABI SORULMAZSA, HÜKÜMET BEDELİNİ AĞIR ÖDER”

Tekin, o merminin Kılıçdaroğlu’na değil, “Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, Bakanlar ve en önemlisi de şehitlere polislere atıldığını” vurgulayarak, “Bu provokasyon üçüncü kezdir yaşanıyor. En kutsal mekanlarda, cenaze sırasında yaşanıyor. Hani bunlar camilere, kutsal mekanlara, şehitlere, cenazelere saygılıydılar? Bu provokasyonun hesabı sorulmazsa, bu hükümet bunun bedelini ağır öder” diye konuştu. Tekin sözlerini şöyle tamamladı “Eğer ana muhalefet liderine karşı bu hükümet, bu emniyet gerekli önlemleri alamayacaksa, CHP örgütü arslanlar gibi önlemlerini alır. Bundan sonra cenazelere örgütümüzle gideriz.”

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Cenazede Kılıçdaroğlu'nun önüne kurşun atan İrfan Cengiz ile birlikte 4 kişi gözaltına alındı.

binali1

Cengiz'in Kılıçdaroğlu'na kurşun atmasından hemen önce protokol sırasına kolayca girmesi ve Başbakan Binali Yıldırım ile konuşması dikkat çekti.

saldırgan3

Cengiz'in, Facebook hesabında sık sık AK Parti içindeki çalışmalarından kareler paylaştığı görüldü.

cen

Gayrette'deki Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirilerek sorgulanan şüphelilerden İrfan C. (38), görüntülerden çelenkleri attıkları belirlenen Tunç E. (29), Kadir Can A. (30) ve Yusuf T. (30)., savcılık talimatıyla adliyeye dahi çıkartılmadan Emniyet'ten serbest bırakıldılar.