İHD, UNICEF'ten özür bekliyor

İnsan Hakları Derneği'ni proje toplantısına davet eden UNICEF, Adalet Bakanlığı'nın isteği üzerine daveti geri çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Hakları Derneği'ni (İHD) "Türkiye'de Denetimli Serbestlik İçin Etkili Bir Risk Değerlendirme Sisteminin Geliştirilmesi" projesinin tanıtım toplantısına davet eden UNICEF, Adalet Bakanlığı'nın isteği üzerine daveti geri çekildi.

UNICEF Türkiye Ofisi proje tanıtım toplantısı için, 7 Haziran günü İHD'ye davet gönderildi ve davete olumlu cevap verildi. Daha sonra İHD'yi arayan UNICEF Türkiye Ofisi, "Adalet Bakanlığı'nın derneğin katılımını uygun bulmadığını" bildirerek daveti geri çekti.

İHD'den yapılan açıklamada çocukları korumakla görevli olan UNICEF'in, bu tutumunun çocuklar yararına katkı sunmayacağı belirtildi.

İHD'nin evrensel insan hakları ilkeleri temelinde hareket eden bir kuruluş olduğu vurgulanan açıklamada, "Hem ulusal hem de uluslararası hak temelli her tür çalışmaya önyargısız katılıp görüş ve önerilerini dile getiren ve bu ilkeler çerçevesinde işbirliği ve ortak çalışmayı esas alan bir dernektir. Siyasi baskı grupları ve devletlerin tutumu bu güne kadar İHD'nin çalışmalarına yön verememiştir. Tek ve belirgin amacı insan hak ve özgürlüklerini savunmak olan İHD bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürecektir" denildi.

Bu karar sonrasında İHD'nin, UNICEF Türkiye Ofisi'nden açıklama ve özür beklediği dile getirildi.