4 ülkeden Vezneciler saldırısına kınama

ABD, Almanya, Fransa ve Avusturya yaptıkları açıklamalarla İstanbul'da gerçekleşen bombalı saldırıyı kınadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Vezneciler'de 11 kişinin öldüğü saldırıya 4 ülkeden kınama geldi. Avusturya Başbakanı Andreas Wenzel, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ve ABD Ankara Büyükelçisi John Bass yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadılar. Fransa Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden de saldırıyla ilgili açıklama yapıldı.

DHA'nın haberine göre, ABD Büyükelçisi John Bass, Vezneciler saldırı sonrasında Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "İstanbul’daki vahşi terör saldırısının derin üzüntüsü içindeyim. Hiçbir amaç, böylesi mantıksız bir şiddeti haklı gösteremez. Yaralılara acil şifalar diliyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve dostlarına taziyelerimizi sunuyoruz. Bu menfur saldırıyı kınıyor, terörle mücadelede Türkiye ile omuz omuza durmayı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier adına yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı Steinmeier, İstanbul’daki vahşi saldırıyı en ağır şekilde kınıyor. Türkiye’nin terör saldırıları sonucunda bir kez daha ölü ve yaralılar nedeniyle yas tutmak durumunda kalması sarsıcı. Düşüncelerimiz şu anda Türk dostlarımızla birlikte. En derin duygularımız kurbanların aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte” denildi.

Avusturya Başbakanı Andreas Wenzel ve Başbakan Yardımcısı Reinhold Mitterlehner de saldırıyı kınadı. Başbakan Werner Faymann'ın istifasından sonra hem partisi SPÖ ( Sosyal Demokrat Parti) genel başkanlığına hem de başbakanlık görevine getirilen Wenzel ve koalisyon ortağı ÖVP (Avusturya Halk Partisi) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Reinhold Mitterlehner yeniledikleri koalisyon anlaşmasını basın toplantısı ile duyurdular.

Basın toplantısında her iki lider de Türkiye'deki saldırıya değindiler ve saldırıyı kınadılar. ÖVP lideri Mitterlehner, terörle mücadele için uluslararası işbirliğinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Fransa da Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden yapılan açıklama ile İstanbul'da düzenlenen saldırıyı kınandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bu sabah, İstanbul'daki menfur terör saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diler ve Türk halkı ile tam dayanışma içinde olduğumuzu ifade ederiz. Her zamankinden daha fazla terörizmin tüm biçimlerine karşı mücadele etmek ve ortak kararlılığı güçlendirmek gerekir."