Anmaya ayakkabılarını gönderdi

HDP'nin Diyarbakır mitingine yönelik bombalı saldırı sonucu iki ayağını kaybeden Lisa Çalan, anmaya kendisi gidemedi ayakkabılarını gönderdi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da geçen yıl HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırının birinci yıl dönümünde anma vardı. Amerikanınsesi.com'da yer alan habere göre; anmada patlama yerine bir çift ayakkabı bırakıldı. Ayakkabılar patlamada ayaklarını kaybeden Lisa Çalan'a aitti.

Beş kişinin öldüğü saldırının yıl dönümünde, patlamanın meydana geldiği İstasyon Meydanı'nda düzenlenen anmaya HDP milletvekilleri ve yöneticileri, Belediye başkanları ve yurttaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından patlama yerine karanfiller bırakıldı. Karanfillerle birlikte bir çift kahverengi ayakkabı ve fotoğraflar bırakılması dikkat çekti. Bunlar da patlamada ayaklarını kaybeden sinemacı Lise Çalan'a aitti.Yurtdışında tedavi gördüğü için anmaya katılamayan çalan, sosyal medya hesabından günün anısına bir açıklama yaptı. Çalan, bir daha giyemeyeceği ayakkabılarının olay yerine bırakılmasını istedi.

diyar

Çalan'ın paylaşımı şöyle; ”Yarın 5 Haziran. Anma olacakmış çiçek bırakmak için. Benim için çiçek koymayın bir daha giyemeyeceğim kahverengi ayakkabımı bırakın, dağın tepesinde kollarımı doğaya açtığım, zıpladığım, havada yakalamak için defalarca çektiğim ve yakalayabildiğim resimlerimi bırakın. 5 Haziran babamın yanına gömüldüğüm gün, yaşıyorken bana bir mezar açıldığı gün.” Anmaya katılanlardan bazıları gözyaşlarını tutamadı.