AYM Başkanı Erdoğan'ın gezilerine katılmamış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize ve Kırşehir ziyaretleri için Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'a da davetiye gittiği ancak, Arslan'ın yargı bağımsızlığıyla ilgili tartışmalara yol açmamak için bu gezilere katılmadığı ortaya çıktı. Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay başkanları Erdoğan'ın gezilerine katılmış, muhalefet bu duruma sert tepki göstermişti.

Google Haberlere Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ve Kırşehir ziyaretleri için AYM Başkanı Zühtü Arslan’a da davetiye gitti. Ancak Arslan iki ziyarete de katılmadı.

Cumhuriyet'in haberine göre, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının da katılması nedeniyle eleştiri konusu olduğu Rize ve Kırşehir gezilerine davetli olmasına karşın gitmemeyi tercih ettiği öğrenildi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la önce Rize’de çay hasadına çıkmıştı. Bu hafta sonu da Kırşehir’e giden yüksek yargı başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi eleştiren konuşmasını alkışlamalarıyla da tepki çekmişlerdi.