Gündem üç eczacı: Devlet niye dinlemiyor?

Korona yasakları gerekçesiyle kameraların önünde halka sert şekilde muamele ederek ceza yazan bazı devlet görevlileri bugün sosyal medyada yine gündem oldu. Günün öne çıkan olayı Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun kimsenin olmadığı eczaneye girip çalışanlara maske ve sosyal mesafeye uymadığı gerekçesiyle ceza yazdırdığı ana dair görüntülerdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun bir eczanenin çalışanlarına içeride müşteri yokken sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadıkları gerekçesiyle ceza yazdırdığı görüntüler 3 ay sonra sosyal medyada gündem oldu.

Kasım ayındaki bir denetimde eczane çalışanlarını açıklamalarını dinlemeyerek tutanak tutturan ve dükkândan ayrılırken “Siz itirazınızı yaparsınız” ifadelerini kullanan Çorumluoğlu'nun görüntüleri sosyal medyada birçok kez paylaşıldı. Görüntülerin yeni olduğunu düşünen kullanıcılar AK Parti'nin Şubat ayında yaptığı kongreleri hatırlattı. Sosyal medyadaki tepkiler, kameraların önünde muhatap oldukları halkı dinlemeyen görevlilere yöneldi.

VALİYİ TANIMAYAN DÖNERCİ, YEŞİL SAÇLI KADIN...

Pandemi sürecindeki kısıtlamalar nedeniyle halkla temas eden bazı devlet görevlilerinin kameralar önünde yaptıkları açıklamalar ve davranışları sık sık gündem oldu. Ekim ayında Denizli Valisi Ali Fuat Atik'in yaptığı denetimlerde bir döner ustasıyla girdiği diyalog çok tartışılmıştı. Atik'i tanımayan döner ustasının işine devam etmesi üzerine kendisine ve iş yerine 'eldiven takmadığı' gerekçesiyle ceza yazılmıştı. Vali Atik daha sonra bir açıklama yayınlayarak özür dilemişti.

Son olarak gündeme gelen olaylardan biri de İstanbul İstiklal Caddesi'nde polislerin bir kadına maske takmadığını söyleyerek ceza yazmak istemesi olmuştu. Yine kasım ayında yaşanan olayda maskesini yalnızca bir süreliğine indirdiğini söyleyen kadın kimliğini vermek istememiş bir süre sonra kadına ceza yazılmıştı. "Nefes almak için" maskesini kısa süreliğine indirdiğini ifade eden yeşil saç rengi nedeniyle maskesiz onca kişi varken kendisinin seçildiğini belirten kadın, "Şov yapıyorlar. Kameraları almışlar yanlarına. Renkli saçlı, güzel görünür kamerada... Yapalım şovumuzu..." ifadelerini kullanmıştı. İstanbul Kadıköy'de maske tartışmasına girdiği kadını darp eden polislerin görüntüleri de bu süreçte tartışma yaratan olaylardan olmuştu. Polisler görevden alınmıştı. (HABER MERKEZİ)