Gündem oldu: Sinan Oğan'ın Erdoğan ve AK Parti yorumları

Sinan Oğan'ın 2. tur kararını açıklamasının ardından bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar aleyhine söylediği sözler yeniden gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dağılan ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci tur için Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıkladı. Oğan'ın kararını açıklamasının ardından bugüne kadar Erdoğan ve AK Parti iktidarı için söylediği sözler ve yaptığı paylaşımlar yeniden gündeme geldi.

28 Mayıs'ta Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek ikinci tur seçim yarışı öncesi gözler Sinan Oğan'a çevrildi. Oğan, bugün saat 17.00'de yaptığı basın açıklamasıyla ikinci turda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini resmen açıklamış oldu.

Kararın ardından Oğan'ın bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar aleyhine söylediği sözler yeniden gündem oldu.

SENE 2012: MECLİS'TE GERGİNLİK

MHP'li Sinan Oğan'ın, "Recep Tayyip Erdoğan korkusu sizde Allah korkusundan daha öteye gitmiş'' sözleri gerginliğe neden olmuştu.

'HIRSIZ = KAÇAK SARAY = AKP= ERDOĞAN = BAKANLAR' AKLA GELİYOR'

7 Aralık 2014'te kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yapan Oğan, "Türkiye'de makul şüpheli olarak, hırsız dendiğinde 'hırsız = Kaçak Saray = AKP= Erdoğan = Bakanlar' akla geliyor" ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

'MUHTAÇ OLMA KURU SOĞANA...'

Sinan Oğan ayrıca, o dönem kilosu 30 TL'ye dayanan kuru soğan üzerinden de AK Parti'ye yüklenmiş, "Oy ver Sinan Oğan’a, muhtaç olma kuru soğana :)" paylaşımını yapmıştı.

'SİNAN ATEŞ' GÖNDERMESİ

14 Mayıs'tan önce Sinan Ateş suikastını hatırlatarak iktidara yüklenen Oğan, "Sinan Ateş'in ailesine ve sevenlerine sözüm var. Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava arkadaşlarına sözüm var. Faili meçhul cinayetleri aydınlatacağımız o an geliyor" demişti.

 

'CEHENNEMİN KAPILARINI KAPATACAĞIZ'

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda oy tercihine ilişkin “Cehennemin kapılarını kapatacağız. Buradan artık kim payına ne düşerse alsın” demişti.

'PAYIZ' GÖNDERMESİ

Oğan ayrıca seçim öncesi kendisini yok sayan Erdoğan’a, “Civcivi payızda sayarlar” diye cevap vermişti. Sinan Oğan, 14 Mayıs'ta oy sayımı devam ederken yaptığı paylaşımında ise “Payız’ is coming…” ifadelerini kullanmıştı.

Oğan’ın bu paylaşımı, seçimin ikinci tura kalması durumunda Millet İttifakı ile yakınlaşacağı şeklinde yorumlanmıştı.

'DESTEK' AÇIKLAMASI GÜNDEM OLMUŞTU: BEDAVAYA GİTMEYECEK

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesiyle seçimi ikinci tura bırakabilecek tek aday olarak kalan Sinan Oğan, hedeflerinin pazarlığa oturmak olduğunu söylemiti. Oğan, “Tabii ki biz bedavadan ortak olmayacağız” diye konuşmuştu.

 

Etiketler sinan oğan erdoğan