Gül'ü mutlu eden 'yargı reformu': Havalimanında 7/24 adliye

Hükümet yakın zamanda yargı reformunu açıklayacağını söyleyedursun, Adalet Bakanı Gül İstanbul Havalimanı'nda açılan adliyeyi ziyaretinde açıklama yaptı: "Yargı Reformu hedeflerimizden birinin daha hayata geçmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Hakim ve savcılarımız, 7/24 kesintisiz hizmet veriyor. Dünyada tek örnek!.." Gül'ün paylaşımına "Bununla mı övüneceğiz, dünyanın en çok adliye ve cezaevine sahip ülkelerinden biriyiz... Yetmez her AVM, otoyol gişesine de adliye" şeklinde tepkiler geldi.

Gül, havalimanı adliyesinde incelemelerde bulundu. (Fotoğraf: Twitter)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, dünkü İstanbul ziyaretinin ardından Ankara dönüşü İstanbul Havalimanı'ndaki adliyeyi ziyaret etti. Ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından fotoğraflar paylaşan ve açıklama yapan Gül "Yargı Reformu hedeflerimizden birinin daha hayata geçmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde, 7 gün 24 saat hakim ve savcılarımız, zabıt katiplerimiz, yazı işleri müdürlerimiz ve diğer personelimizle birlikte yargı hizmeti veriyor. 23.45'te yargı hizmeti veriliyor, bu anlamda dünyada ve Türkiye'de ilk uygulama. Dünyada tek örnek olan bu hizmeti yaygınlaştıracağız" dedi. 

GÜL: DİYELİM Kİ GÖZALTINA ALINDINIZ...

Yurtdışına gidiş gelişlerde yargısal işlemlerden dolayı 'mağduriyet'lerin önüne geçmek amacıyla söz konusu adliyenin açıldığını söyleyen Gül, vatandaşa 24 saat 'yargı hizmeti' sunulduğunu anlattı. Seyahat ederken herhangi bir konuda ifadesi alınması gereken kişinin işleminin 10 dakikada yapıldığını iddia eden Gül şu açıklamayı yaptı: "Böylece vatandaş mağdur olmuyor, uçağını kaçırmıyor, işlemlerini kısa sürede yapabiliyor. Bu hizmet nedeniyle emeği geçen bütün yargı mensuplarımıza, hakim savcı ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İstanbul Havalimanı'na yakışır, güveni artırıcı bu hizmeti daha da geliştirmeye devam edeceğiz."

GAZİOSMANPAŞA ADLİYESİNE BAĞLI

 İstanbul Havalimanı'ndaki adliyede, savcılık 10 Şubat 2020, 21 ve 22. Asliye Ceza Mahkemeleri ise 24 Temmuz 2020'de açıldı. Gaziosmanpaşa Adliyesi'nin bir birimi olan İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde mahkemeler, 7 gün, 24 saat çalışıyor. 

HANGİ İŞLEMLER YAPILIYOR?

Mahkemelerde, savcılık yakalama kararlarına ilişkin işlemler, havalimanında işlenen suçların soruşturmaları, kesinleşmiş kararların infazı ve para cezalarına ilişkin işlemler yapılıyor. 10 Şubat 2020'den itibaren yaklaşık 3 bin 500 kişi için yakalama emrine, yaklaşık 2 bin 100 kişi için soruşturmaya ilişkin işlem yapıldı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Bakan Gül'ün yargı reformu olarak lanse ettiği ve mutluluğunu belirttiği uygulamaya, sosyal medyadan "Bununla mı övüneceğiz, dünyanın en çok adliye ve cezaevine sahip ülkelerinden biriyiz... Yetmez her AVM, otoyol gişesine, metro durağına, ATM yanına da  adliye noktaları koyun. 7/24 kesintisiz hizmet öyle olur... " şeklinde tepkiler geldi. Ayrıca adil yargılama konusundaki beklentiler ve Gül'ün bu konudaki sözleri hatırlatıldı. (HABER MERKEZİ)