Gültekin davasında suçlanan Girgin: Bir kez aradım 1.5 dakika görüştüm

“CHP’li bir milletvekilinin, Cemal Metin Avcı'nın öldürdüğü Pınar Gültekin'in babasını arayarak 'davadan vazgeçin' dediği” iddialarına ilişkin konuşan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, "Gerçek mutlaka ortaya çıkacaktır. Milletvekilliğini bir kenara bırakın, insan olan hiçbir kimse böyle bir şey yapmaz" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin'in öldürülmesinden sonra baba Sıddık Gültekin'i telefonla arayarak 'davadan vazgeç' dediği iddialarına ilişkin konuştu. Girgin, "Cenazenin ertesi günü baba Sıddık Gültekin ile yapılan tek bir aramam var. Bu görüşme kaydı da bir buçuk dakika. Orada da başsağlığı diledim. Başka da aramam yoktur" dedi.

Girgin sadece baş sağlığı dilediğini belirterek, "16 Temmuz'dan bu tarihe kadar olan HTS kayıtlarını çıkarıyoruz. Bütün aramaları paylaşacağız. Bu konuyla ilgili danışmanlarımla yaptığım yazışmalar da hâlâ elimde. Hangi saat aramışım? Ne demişim? Bana ne denmiş? Gerçek mutlaka ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

'CİNAYETE ORTAK OLMAK DEMEKTİR'

Muğla'da bütün partilerin 7 milletvekili olduğunu belirten Girgin, "Hiçbir milletvekilimizin aileyi arayıp, böyle bir şey diyeceğine ben asla inanmam. Milletvekilliğini bir kenara bırakın, insan olan hiçbir kimse böyle bir şey yapmaz. Bunu yapmak cinayete ortak olmak demektir" ifadelerini kullandı.

Şu anda iddialarda kendi isminin geçmediğini belirten Girgin, "Gündeme getirilen iddiada 'Muğla'dan CHP'li bir milletvekili' deniyor. Baş sağlığı dilemek için arayan tek vekil ben olduğum için kamuoyuna böyle bir açıklama yapma gereği duydum." dedi. Girgin, konuya ilişkin gerek duyulması halinde detaylı bir basın toplantısı düzenlemeyi planladığını ifade etti. (AA)