Gültan Kışanak cenaze sonrası Elazığ'dan ayrıldı

2016 yılından bu yana tutuklu bulunan Gültan Kışanak, vefat eden ablası Zeynep Özer'in cenazesi için Elazığ'a getirildi. Defin sonrası Kışanak, cezaevine götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - Kandıra Cezaevi'nde 30 Ekim 2016'dan bu yana tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın dün ablası Zeynep Özer vefat etti. Kışanak'ın cenazeye katılmak için yaptığı başvuru kabul edildi ve Kışanak, bugün Elazığ'a getirildi.

Kışanak'a çok sayıda jandarma eşlik etti. Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Ehlibeyt Cemevi’ne gelen Kışanak, burada taziyeleri kabul etti.

Cenazeye, Yeşil Sol Dersim Milletvekili Ayten Kordu, eski HDP Dersim Milletvekili Alican Ünlü ve birçok partili katıldı. Eski Diyarbakır Barosu Başkanı ve Kışanak'ın avukatı Cihan Aydın da cenazeye katılanlar arasında yer aldı.

Cemevindeki programdan sonra cenaze, Sün köyüne götürüldü. Burada, cenaze namazının ardından Zeynep Özer, aile mezarlığına defnedildi. Defin işlemleri sonrası Kışanak, annesi, babası ve diğer aile büyüklerinin mezarlarını ziyaret etti. Kışanak, taziye kabullerinin ardından aile üyeleri ve dostlarıyla vedalaştı. Kışanak, yeniden Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne götürülmek üzere askerlerce taziyeden götürüldü.  

Sün köyündeki cenaze namazının ardından Zeynep Özer, aile mezarlığına defnedildi.

ABLASI BÖBREK YETMEZLİĞİNDEN TEDAVİ GÖRÜYORDU

Kışanak'ın ablası Zeynep Özer, böbrek yetmezliğinden dolayı bir süredir tedavi gördüğü Elazığ'daki hastanede vefat etmişti. Avukatları, Kışanak'ın cenazeye katılması için başvuruda bulunmuştu.

Kışanak, 7 Ağustos 2021'de de babasının cenazesine katılan Kışanak, daha sonra abisi Cumali Özer'i de kaybetmişti. Pazartesi günü görülen Kobanê duruşmasına SEGBİS yöntemi ile bağlanan Gültan Kışanak, ablasının hastalığı nedeniyle mahkemeye mazeret bildirmek istedi. Ancak mahkeme heyeti, ablasının hasta olmasına dair bir mazeretinin olup olmadığı yönünde beyanda bulunmadığını belirterek sözünü kesti. Heyet daha sonrasında ise SEGBİS bağlantısını kapatarak Kışanak’ın beyanda bulunmasını engelledi. (DUVAR)