Gülistan Doku'nun ailesi Dersim’den Ordu’ya yürüyecek

Gülistan Doku’nun ailesi, kızlarının akıbetini sormak için eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in bulunduğu Ordu’ya doğru yürümeye başladı. Anne Bedriye Doku fenalaşınca yürüyüş bir süreliğine ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DERSİM -  Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikincisi sınıf öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2019 tarihinden bu yana haber alınamadı. Doku’nun ailesi, olayın şüphelilerinden eski polis memuru Engin Yüceer’in evinin taşınmasına engel oldukları ve eşyalarına zarar verdikleri gerekçesiyle Tunceli 2. Asliye HukukMahkemesi’nde görülen duruşmaya katıldıktan sonra Ordu'ya yürüyüş başlattıklarını açıkladı.

Eski Polis Memuru Engin Yüceer’in katılmadığı duruşma 14 Ekim tarihine ertelenirken aile bireyleri mahkeme çıkışı valilik önünde basın açıklaması yaptı. Gülistan'ın annesi Bedriye, babası Halit ve ablası Aygül Doku açıklamada kardeşlerinin fotoğraflarını taşıdı.

doku
Gülistan Doku'nun ailesi, mahkeme sonrası açıklama yaptı.

 

Anne ve babanın Kürtçe yaptığı kısa açıklamanın ardından konuşan abla Aygül Doku, eski polis memuru Engin Yüceer’in evinde kriminal inceleme yapılmadan evini taşıdığını öğrenmeleri üzerine harekete geçtiklerini belirterek, şunları söyledi:

'ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY OLDU' DİYEN ADAM GÜLİSTAN'A NE OLDUĞUNUN CEVABINI BİLMEZ Mİ?

“Bir gün evin taşındığını gördük. Ben ve ailem evde kriminal inceleme yapılmadığı için oraya gittik. Bu aile bir gün önce benim kız kardeşimi darp etmiş, zorla araca bindirmeye çalışmış, gündüz kız kardeşimle görüştükten sonra benim kız kardeşim sırra kadem basmış. Önceki gün darp eden bir adam, Gülistan’ın kaybolduğu gün arkadaşına 'Gülistan kendine bunu getirdi, Gülistan artistlik yapmaya başladı. Dün gece çok kötü bir şey oldu' diyen bir adam Gülistan’a ne olduğunun cevabını bilmez mi? Haydi bilmiyor baş şüpheli olarak 24 saat gözaltına alınmaz mı, evinde kriminal inceleme yapılmaz mı? Biz bunu dediğimiz için eşyalarına engel olduğumuz için ben üç kezdir mahkeme mahkeme dolaştırılıyorum. Ve o mahkeme salonlarına Engin Yüceer gelmiyor. Üstelik evini taşımaya engel olduğum için bana 50 bin liralık tazminat davası açmış. Üç kez mahkeme salonlarına geliyorum ancak bir sonuç alamıyorum."

'TUNCAY SONEL, KIZINIZ İNTİHAR ETTİ, BEDENİ BARAJDA' DİYEREK YEMİN ETTİ

Tunceli eski ve yeni Ordu Valisi Tuncay Sonel’in kendilerine kızlarının intihar ettiğini, cenazesini kendilerine teslim edeceği yönünde söz verdiğini hatırlatan Aygül Doku, şöyle devam etti:

“Şimdi buradan Ordu’ya yürüyeceğiz. Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel, sizin kızınız intihar etti, kızınızın bedeni barajda, iki çocuğum üzerine yemin ederim, şerefim ve namusum üzerine yemin ederim ki Gülistan’ın bedenini vereceğim size dedi. Bütün Munzur aranıp tarandıktan sonra Gülistan burada yok denildi. Dalgıçlar ilk bir hafta sonra biz gazoz kapağını buluyoruz. Gülistan burada olsa bedenini niye size vermeyelim dediler. Tuncay Sonel dalgıçlar ne bilir işini yapsınlar, Gülistan’ın bedenini size vereceğim dedi. Madem bir yılımızı aramanın yapıldığı köprüye verdik, iki yıldır acı çekiyoruz. Kızımıza ne olduğunun cevabını alamıyoruz. Annem, babam tansiyon, kalp hastası. Ordu’ya varır mıyız varamaz mıyız bilmiyorum. Bu yolda benim ailemin başına bir şey gelirse bunun sorumluları ilk başta Tuncay Sonel olmak üzere Gülistan Doku nerede sorusunun cevabını vermeyen yetkililerdir."

Dersim Kadın Platformu üyelerinin de destek verdiği açıklamanın ardından Doku Ailesi Ordu’ya doğru yola çıktı. Yolda anne Bedriye Doku fenalaşıp bayılınca olay yerine ambulans çağrıldı. Ambulansta müdahale edilen anne Doku’nun düzelmesiyle yürüyüşün yeniden başlayacağı belirtildi. (DUVAR)