Gülistan Doku’nun ablası Meclis’ten seslendi: Bu acının hesabını sormadan ölmeyeceğim

781 gündür haber alınamayan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku Meclis’ten seslendi: Herkes Gülistan’ın karanlığına sahip çıksın, Gülistan’ı karanlıkta bırakırsak umudumuzu tüketeceğiz.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku, babası Halit Doku ve ablası Aygül Doku TBMM’ye geldi. Siyasi parti temsilcileriyle görüşen Doku Ailesi'nden Aygül Doku, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın Meclis grup toplantısındaki konuşmasının ardından kürsüye çıktı.

781 gündür haber alamadıkları kardeşi Gülistan Doku’nun nerede olduğu sorusunu Meclis’te sorabildiği için HDP’ye teşekkür eden Aygül Doku, “Ben isterim ki AKP, MHP ve CHP ve diğer partilerin kürsüsünden de bu soruyu sorabileyim. Onların da bize sahip çıkmasını isterim” ifadelerini kullandı.

‘BU KARANLIĞI BİZE YAŞATANLARI LANETLİYORUM’

Gülistan Doku’nun üniversite öğrencisi olduğunu, ailesinin yoksulluk ile kendilerini okula gönderdiğini ifade eden Aygül Doku, “Gülistan’ın eve gelmesini beklerken bu karanlığı bize yaşatanları da lanetliyorum. Onların şunu çok iyi bilmesini istiyorum; biz Gülistan’ı bugün değil teslim olduğumuz gün karanlıkta bırakmış olacağız. Biz Gülistan Doku’yu bulmadan bize karanlığı yaşatanlar adalet önünde hesap vermeden teslim olmayacağız” dedi.

Yaşadıklarının hesabını soracaklarını ifade eden Aygül Doku, “5 Ocak'ta bize bir telefon geldi, kızınız yok denildi. Kentin mülki idare amiri Tuncer Soner, ‘Kızınız intihar etti, çocuğum üzerine yemin ederim ki size cenazesini vereceğim dedi’” ifadelerini kullandı. Doku şöyle devam etti:

BAŞ ŞÜPHELİYİ BİZZAT VALİ YURT DIŞINA ÇIKARTTI: Tuncer Soner dönemin valisi. İlla 'Kızınız intihar etti' dedi. Hadi öyle diyelim. Gülistan Doku intihar ettiyse savcılığın bizzat gönderdiği kriminal belgesi sonucunda suya atılan bir nesnenin olmadığı belirtiliyor. İkincisi bu çocuğun baş şüpheli Zainal Abarakov gözaltına alınmadı. Defalarca dile getirdik, 'Korunuyor' dedik, sesimizi duyuramadık. Baş şüphelinin annesi CİMER'e dilekçe yazmış ve “Benim oğlum bizzat valinin eliyle Rusya’ya gönderildi” demiş. Bütün savcılara çağrımdır, vicdani olarak düşünsünler, bir düşünsünler mülki amirinin görevi baş şüphelinin kentten çıkışını engellemek mi yoksa kendi eliyle çıkarmak mıdır?

BU ACININ HESABINI SORMADAN ANT OLSUN Kİ ÖLMEYECEĞİM: Kürt kimliği Türk kimliği taşıyan bütün kardeşlerime çağrı yapıyorum; Sevgili kardeşlerim ben bu süreçte o kadar acı çektim ki! 5 Ocak'tan önce böyle olayları bilmezdim. Siz olsaydınız siz de bunlara maruz kalırdınız. Yarın öbür gün Gülistan’ınızı karanlıkta aramayın diye benim yaşadıklarımdan dolayı sesleniyorum. Yarın siz seslenmeyin diye gelin Gülistan’a hep birlikte sahip çıkın. Kimliğiniz, ırkınız ne olursa olsun yarın siz de bu acıyı yaşayacaksınız belki. Bunu üzülerek söylüyorum. Devlet yetkililerine de çağrıda bulunmak istiyorum. Evet Gülistan sizin kızınız değil, hangi cümleyi kurarsam kurayım sizin yüreğinize dokunamayacağım. Benim tek istediğim, 21 yaşında gencecik bir kadını karanlıkta bırakmamanızdır. Herkes Gülistan’ın karanlığın sahip çıksın, Gülistan’ı karanlıkta bırakırsak umudumuzu tüketeceğiz. Ben bu acıya teslim olduğum gün öleceğim. Ama şunu bilin ben size bunun hesabını sormadan ant olsun ki ölmeyeceğim.

KILIÇDAROĞLU DOKU AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki yıldan fazla süredir haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesiyle Meclis’te görüştü. Yaklaşık 20 dakika süren görüşmeye CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu da eşlik etti. (DUVAR)