Gülen makalesiyle tanınan Michael Flynn'den ABD'de darbe çağrısı

ABD'nin eski başkanı Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Flynn, komplo teoricilerinden gelen "Myanmar'daki darbe niçin ABD'de de olmuyor?" sorusuna "Hiçbir sebebi yok. Olmalı" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı olan, Türkiye'de ise Trump'ın başkan seçildiği gün yayımlanan Fethullah Gülen makalesiyle tanınan Michael Flynn ABD'de 'Myanmar tipi' bir askeri darbe çağrısında bulundu. Flynn, ABD'yi 'şeytana tapan bir grup pedofilden oluşan derin devletin yönettiğine' inanan QAnon hareketinin hafta sonunda düzenlenen toplantısında, Myanmar'daki gibi bir darbenin ABD'de de düzenlenmesi gerektiğini öne sürdü.

Eski bir asker olan Flynn, Dallas'ta düzenlenen toplantıda bir izleyicinin "Myanmar'da yaşananların niçin burada da yaşanamayacağını öğrenmek istiyorum" demesi üzerine "Hiçbir sebebi yok. Yani, burada da olmalı" dedi. Bu sırada, çoğunluğu Donald Trump'ı destekleyen komplo teoricilerinden alkış gelmesi dikkat çekti.

Flynn'in adı Türkiye'de ilk olarak, Trump'ın ABD başkanı seçildiği 8 Kasım 2016 günü The Hill sitesinde yayımlanan ve yeni yönetimin Gülen'i Türkiye'ye iade etmesi gerektiğini savunduğu makaleyle gündeme gelmişti. Bir süre Trump'ın ulusal güvenlik danışmanlığını yapan Flynn, Rusya'nın seçimlere müdahale ettiğine dair iddialar ve Türkiye hükümeti adına lobicilik faaliyetleri konusunda yalan söylediğini kabul ederek savcılıkla anlaşma yoluna gitmişti. Trump da, görevi bırakmasına kısa süre kala Flynn için başkanlık affı çıkarmıştı.

Flynn'in, Myanmar'da şubat ayında düzenlenen, seçilmiş liderlerin yanı sıra çok sayıda muhalifin gözaltına alındığı ve cuntanın 40'ı çocuk yaklaşık 800 kişiyi öldürdüğü darbenin bir benzerinin ABD'de de yapılabileceğine dair sözleri sosyal medyada tepki çekti. (DIŞ HABERLER)