'Gül’e atfedilen görüşme ve konuşmaların tamamı yalan'

Cumhurbaşkanı seçimlerinde aday olarak ismi geçen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ofisinden yapılan açıklamada, "Gül’e atfedilen görüşme ve konuşmaların tamamının yalan olduğu" belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ofisinden adaylık tartışmalarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bazı yazılı ve görsel basında 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’e atfedilen görüşme ve konuşmaların tamamı kasıtlı ve kötü niyetli propaganda temelli yalanlardır. Bu tip yalan ve dedikodular gazetecilik mesleğine yakışmayacağı gibi, basın ve ahlak kurallarına da aykırıdır" denildi.

Ne olmuştu?

TV100'de yayınlanan ‘Taksim Meydanı’ programına katılan gazeteci Şaban Sevinç, Abdullah Gül'le CHP'li bir vekil arasında şu diyaloğun yaşandığını iddia etmişti:

CHP'li vekil: Efendim sizin adaylığınız da konuşuluyor... Ama bizim partililer size oy vermez, size çok tepkililer.

Gül: Niye vermesinler, Tayyip beye mi verecekler?

CHP'li vekil: Tayyip beye oy vermezler ama oy kullanmaya gitmezler.

Gül: O zaman Tayyip beyin devam etmesini istiyorlar.

Sevinç, o konuşmada Gül'ün şunları söylediğini de iddia etti:

"Kemal Bey'in Türkiye'de kazanma şansı yok. Bu ismi konuşulanların hiçbiri olmaz. Bu makam çocuk oyuncağı değil. Beypazarı Belediye Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı için referans olmaz. CHP iktidar olsa Türkiye'yi bu kadro ile mi yönetecek?"

KILIÇDAROĞLU: HERKES ADAY OLMA HAKKINA SAHİP

Cumhuriyet gazetesine konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz altı lider, yeni seçilecek Cumhurbaşkanı ile birlikte yapılması gerekenleri de konuşuyoruz. Temel konularda mutabıkız. Ancak henüz masada isimlendirme yapmadık. Herkes aday olma hakkına sahiptir. Elbet Sayın Abdullah Gül de. İnsanlar aday olarak görmek istediği kişilerin adını telaffuz edebilir. Bizim 6’lı masada isim değerlendirmemiz yok. İstanbul, Ankara, öteki belediye başkanlarımız gayet güzel çalışıyorlar. Görevlerinin gereğini yerine getiriyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

KARAMOLLAOĞLU: GÜL'ÜN ADAYLIĞINI GARİPSEMEM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin aday olacağı konusunun 6'lı Masa'nın görüşmelerinde müzakere edilmediğini ancak Abdullah Gül'ün aday olarak gündeme gelmesini garipsemeyeceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)