Güldal Mumcu: Çekin tuğlaları yıkılsın duvar, altında kim kalırsa kalsın

Güldal Mumcu: "Senelerdir Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılması için kim ne biliyorsa anlatsın, işin ucu kime dokunuyorsa dokunsun dedik. Çekin tuğlaları yıkılsın duvar, altında kim kalırsa kalsın."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sedat Peker'in yedinci videosuyla gazeteci Uğur Mumcu suikastı yeniden gündeme otururken, Güldal Mumcu da sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

Uğur Mumcu'nun eşi, eski TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Twitter hesabından "Senelerdir Uğur Mumcu cinayetinin aydınlatılması için kim ne biliyorsa anlatsın, işin ucu kime dokunuyorsa dokunsun dedik. Bu görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Çekin tuğlaları yıkılsın duvar altında kim kalırsa kalsın" paylaşımı yaptı.

UM:AG Araştımacı Gazetecilik Vakfı tarafından çıkarılan ‘İçimden geçen zaman’ adlı kitapta, Güldal Mumcu, eşi Uğur Mumcu’nun katledilmesi ardından yaşadıklarını yazmıştı.

'KUSURA BAKMA GÜLDAL YAPAMAM'

Kitapta Mumcu, Dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı Ülkü Çoşkun’un bilgisine başvurmak üzere evine geldiğinde, “Güldal Hanım üstüme gelmeyin. Namus borcumuz dediler, bugüne kadar hükümetin hiçbir üyesi dosyanın ne olduğunu bana sormadı. Bu işi devlet yapmıştır. Siyasi iktidar isterse çözer” dediğini aktarmıştı. Coşkun ile DGM’de de karşılaştığını belirten Güldal Mumcu, Coşkun’un burada da kendisine, ““Bana olayı aydınlatmam konusunda yazılı emir verilirse olay çözülür” dediğini belirtmişti.

Güldal Mumcu’nun evinde geçen görüşmede yaşanan diyalog, kitapta şöyle yer almıştı:

Güldal Mumcu: “Karşımıza sürekli engeller çıkarılıyor. Bir duvar örülüyor sanki.”

Mehmet Ağar: “Evet Güldal bir duvar örülüyor.”

Güldal Mumcu: “O zaman bir tuğla çekin duvar yıkılsın.”

Mehmet Ağar: “Çekemem.“

Güldal Mumcu: “Tuğlayı çekin kenara çekilin.“

Mehmet Ağar: “Yapamam, onu da yapamam."

Güldal Mumcu: “Soruşturma için yeni bir ekip kurulmasını sağlayabilirsiniz belki.”

Mehmet Ağar: “Kusura bakma Güldal yapamam.”

Mehmet Ağar ise Meclis'te komisyona verdiği ifadede, “Yok böyle bir şey. Söylene söylene doğru gibi oldu. Ben böyle bir şey demedim. Mumcu'nun katilini yakalamaktan daha fazla şan, şeref kazandıracak ne olabilir?” diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)