Guardian'dan 'seçim' yorumu: Ya demokrasi heyelanı devam edecek ya zarardan dönülecek

Türkiye'deki seçim gelişmelerini canlı olarak yayınlayan İngiltere merkezli The Guardian gazetesinde, "Ya demokrasi heyelanı devam edecek, ya da zarardan dönülecek" değerlendirmesi yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve 28'inci dönem milletvekili genel seçimleri için oy kullanma işlemi sona erdi. Türkiye'de sandıklar kapanırken The Guardian gazetesinde, "Ya demokrasi heyelanı devam edecek, ya da zarardan dönülecek" yorumuna yer verildi. Gelişmeleri canlı olarak yayınlayan İngiltere merkezli gazetede, "Yirmi yılı aşkın bir süredir giderek otoriterleşen Erdoğan, muhaliflerini istikrarlı bir şekilde kenara iterek birçok kurumunun kontrolünü ele geçirdi" denildi.

'1000 ODALI SARAYINDAN DİKTE EDİYOR'

"Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı sistemi de dahil olmak üzere bu politikaların çoğunu tersine çevirmeyi, gücü meclise geri vermeyi, enflasyonu düşürmeyi ve batı ile ilişkileri iyileştirmeyi hedefliyor" ifadelerine yer verilen haberde, Ruth Michaelson ve Deniz Barış Narlı sandık başından izlenimlerini aktardı:

"Erdoğan, 1000 odalı sarayından hükümet politikasını dikte ediyor ve demokrasinin altını oyduğu, muhalefeti susturduğu ve basını etkisi altına aldığı yönünde eleştiriliyor. Destekçileri ise Erdoğan'ın Türkiye'yi ciddi güvenlik tehditlerinden kurtardığını savunuyor."

'KÜRT SEÇMENLER SEVİNÇLİ'

Öte yandan 51 yaşındaki bir seçmen, Erdoğan'a oy vereceğini söylerken "Başkanın yeniden seçimi kazanacağına inanıyorum. Kazanmazsa bu ülke için kötü olur" ifadelerini kullandı. Kürt seçmenlerle konuşan Guardian, şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu'nun yakınlaştığı Kürt seçmenler, Erdoğan'ın saltanatını sona erdirme ihtimalinden dolayı sevinçli. Arkadaşlarıyla beraber gülerek oy kullanan biri, "Bu sefer gidiyor" dedi."