Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçileri CHP'de oturma eylemi yaptı

Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçileri, CHP ilçe binasında 'bekleme eylemi' yaptı. Parti yetkilileriyle görüşen işçiler, bir süre sonra eyleme son verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Bakırköy Belediyesi'nde, Belediye-İş Sendikası ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamayınca 25 Ekim’de başlayan grev 59 gündür devam ediyor. 

Bugüne kadar belediye yönetimiyle yaptıkları görüşmelerde netice alamayan Belediye-İş Sendikasına üye işçiler, akşam saatlerinde CHP Bakırköy İlçe Başkanlığına gitti.

50 kişilik grupla parti binasına gelen Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Bayram Özkan ve Sendika Şube Başkanı Savaş Doğan, CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç ve diğer yöneticilerle bir süre görüştü.

Görüşmeden olumlu bir sonuç alamayan işçiler, ilçe binasından "Yalanlarınız artık karnımızı doyurmuyor, işçiyiz, haklıyız, kazanacağız" yazılı pankart sarkıtıp ''bekleme eylemi'' başlattı.

İşçilerin, "Her şey güzel olacak diyordunuz'' sözleri üzerine partililer ile gerginlik yaşandı.

Belediye-İş İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan, eylemin ve grevin gerekçesini şöyle açıkladı: "Sorunumuzu Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'yla çözmek için özel çaba harcamamıza rağmen olmadı. Bülent Kerimoğlu ilk günkü sıfır zam dayatmasıyla aynı şekilde devam ediyor. Asgari ücretin konuşulduğu, yüzde 50 zam oranlarının konuşulduğu bir yerde Bakırköy Belediye Başkanı buraya uzun yıllar hizmet etmiş çalışanına yüzde 5, 7, 9 gibi oranlarla geçmişte uygulanmamış toplu iş sözleşmemizi uygulamak için ısrarlı bir tavır sergiliyor. Biz de yerel yönetimlerin siyasetle yönetildiğini biliyoruz. Burada siyasetçilerin sorumluluk almasını bekliyoruz.''

Belediye-İş İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Doğan’la birlikte parti yetkilileriyle görüşen işçiler, bir süre sonra binadaki bekleme eylemini sonlandırdı. ika üyesi işçiler, astıkları pankartı kaldırarak, binadan ayrıldı. (AA)