Grev kararı asılan Seoil Turkey’de anlaşma imzalandı

Kocaeli’nde üretim yapan Seoil Turkey işvereni ile Lastik-İş Sendikası arasında TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamayınca grev kararı asılmıştı, tekrar bir araya gelen taraflar anlaşma imzaladı.

Seoil Turkey'de anlaşma sağlanamayınca grev kararı asılmıştı. (Fotoğraf: Gazete Duvar)
Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - Kartepe Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nde pipet üretimi yapan, Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Güney Kore sermayeli Seoil Turkey fabrikasında yaklaşık 200 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yeni bir gelişme yaşandı. Arabulucu sürecine geçildikten sonra işveren, sendikanın istediği zam oranlarının altında tekliflerle masaya gitmiş ve fabrikada grev kararı asılmıştı.

Fabrikaya verilen süre bugün dolacakken taraflar anlaşmaya vardı ve toplu sözleşme imzalandı.

MAAŞ, İZİN, İKRAMİYE

Anlaşmayla birlikte fabrikada asgari ücret seviyesindeki en düşük maaş, sosyal haklar ve dört ikramiye hariç net 25 bin lira seviyesine yükseltildi. İş yerinde önemli sorunlardan biri olan yıllık izinlerde de düzenleme yapıldı. Bir yıldan beş yıla kadar kıdemi olanlar için toplu iş sözleşmesinin birinci yılında 15 iş günü, ikinci yılında 16 iş günü, beş yıldan 15 yıla kadar kıdemi olanlar için 22 iş günü ve 15 yıl ve daha fazla kıdemi olanlar için 28 iş günü izin verilecek.

 

Ayrıca sendika üyesi işçilere 2025 yılının ekim, kasım ve aralık ayları ücretleri ile birlikte kazanılmış hak sayılmamak üzere, biner lira net ödeme yapılacak. Sendika üyesi işçilere her ay ücretleri ile birlikte toplu iş sözleşmesinin birinci yılında net  1500 lira devam primi ödenecek. 1100 lira yıllık ücretli izin harçlığı verilecek. 1600 lira bayram harçlığı verilecek. İşçilerin servis hizmeti sağlanacak.