'Grev Günlüğü' belgeselinin ilk gösterimi yapıldı

Grevdeki Bel Karper ve Adkotürk fabrikalarındaki işçilerin mücadelesini anlatan “Grev Günlüğü” belgeselinin ilk gösterimi Çorlu’da yapıldı. 

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Türkiye’nin önemli işçi havzalarından biri olan Tekirdağ’da son dönemde iki önemli greve sahne oldu. Çorlu’da ambalajlı peynir üreticisi Bel Karper ile Çerkezköy’de çeşnili hazır makarna üreticisi İndomie Adkotürk fabrikalarında Tekgıda-İş Sendikası üyesi işçilerin başlattıkları grev sürerken, Dayanışma TV, grevci işçilerin hak mücadelesini anlatan “Grev Günlüğü” adlı belgesel hazırladı. Belgeselin ilk gösterimi ise Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

‘BELGESELİMİZİN ASIL KAHRAMANLARI BU SALONDA OTURANLAR’

Grevdeki işçilerin de katıldığı galada Dayanışma TV adına yapılan açıklamada, belgeselde işçi sınıfının mücadelesinin yansıtıldığı vurgulanarak, “Kameranızın kadrajına neyi sığdırdığınız, ekranlarınıza neyi taşıdığınız çok önemlidir. Gördüğünüzü nasıl yorumlayıp nasıl yansıttığınız çok önemlidir. Biz gerçekleri apaçık bir şekilde ortaya koyuyor, sınıfımızın tarafından aktarıyoruz. Sizler yaşadınız, yaşıyorsunuz; bizler de yansıtmaya çalıştık. İşte bu sebeple belgeselimizin asıl kahramanları bu salonda oturanlar" denildi.

İŞÇİLER DAYANIŞMA TV’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Grevdeki Adkotürk işçileri adına söz alan Sevcan Dervişoğlu, “Gece gündüz bizimle olan, bizimle güneşin alnında kavrulan tüm Dayanışma TV emekçilerine teşekkür ederiz” dedi. İzleyince çok duygulandığını, belgeselin tüm yaşadıklarının özeti gibi olduğunu aktaran Dervişoğlu, kadın işçiler olarak sendikalı oldukları için patron tarafından türlü hakaretlere maruz kaldıklarını söyledi. Dervişoğlu, “Bizler kadın işçilerin sesi olduk, işveren ne yaparsa yapsın asla geri adım atmayacağız!” diye konuştu.

Belkarper işçileri adına konuşma yapan Yunus Emre Göçmen ise en başından beri yanlarında olan Dayanışma TV’ye teşekkür etti. Göçmen, “İşçiler direne direne, birleşe birleşe kazanacak. Bundan şüphemiz yok!” diyerek kararlılıklarını vurguladı.

TEK GIDA İŞ: PATRONLARIN TEHDİTLERİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu yaptığı konuşmada, patronların tehditlerine, baskılarına boyun eğmeyeceklerini vurguladı. Dayanışanın önemine dikkat çeken Durdu, Dayanışma TV’ye mücadelelerine katkılarından dolayı teşekkür etti. Tekgıda-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri İbrahim Ören ise, Bel Karper ve Adkotürk işçilerini yalız bırakmayacaklarını söyledi. Programın sonunda Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği (UİD-DER) Müzik Topluluğu sahne aldı. Çeşitli sektörlerden işçilerden oluşan UİD-DER Müzik Topluluğu, kendi ürettiği mücadele ezgilerini seslendirdi.

“Bel Karper ve Adkotürk İşçilerinin Grev Günlüğü” adlı belgesel, 27 Ağustos Cuma akşamı, saat 20.00’da Dayanışma TV’nin web sitesi ve sosyal medya hesaplarında yayınlanacak. (DUVAR)