Grev alanında bale gösterisi

Emek Partisi, grevdeki Bakırköy Belediye işçilerini ziyaret etti. Emek Gençliği'nden Ekim Deniz Akarslan da greve atfen bale gösteriminden bir kesit sundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP), İstanbul'da 67 gündür grevde olan Bakırköy Belediyesi işçilerini ziyaret etti. 

Evrensel gazetesinin haberine göre, ziyarette konuşan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, bu grevin işçi sınıfının onur grevi olduğunu söyledi.

Akdeniz, "Ya bu grev kazanır hep beraber işçi sınıfı sermayenin saldırılarını püskürtmek için fırsat yakalar ya da bu grev yenilir grevin yenilgisinden cesaret alan patronlar daha fazla saldırı daha fütursuz hak gasplarına yönelirler. Bu yüzden yol yakınken tüm işçiler burada olmalıdır" dedi.

'2021 YILINI BURNUMUZDAN GETİRDİLER, DÖVİZ ZENGİNLERİNİ MİLYONER ETTİLER'

Emek Partisi olarak Bakırköy işçileri ile beraber tüm işçilerin haklarını savunmak için "genel grev, genel direniş" hattını kurmak için mücadele edeceklerini belirten Akdeniz, "Burada açlıkla sınanan sadece Bakırköy işçileri değil onların aileleri çocuklarıdır. Bu insanlara eziyet etmeyin artık" diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin sözlerini hatırlatan Akdeniz, "Bakırköy işçilerinin gözünde direnişin ateşini görüyoruz. 2021 yılını burnumuzdan getirdiler, döviz zenginlerini milyoner ettiler, zengin daha da zenginleşti fakir daha da fakirleşti. 2022 daha zor geçecek ama bizi umutlu kılan siz Bakırköy işçilerinin direnişidir. 2022'yi Bakırköy işçilerinin greviyle karşılıyoruz bunun için onurluyuz gururluyuz" ifadelerini kullandı.

'TÜM MUHALEFET PARTİLERİNİN BAŞKANLARI BURADA OLMALI'

Grevin ilk gününden beri Bakırköy işçilerinin yanında olduklarını söyleyen Akdeniz, muhalefet partilerine seslenerek, "Sadece il başkanları ilçe başkanları değil. Tüm partiler genel başkanlarıyla burada olmalılar. Bu direniş hattını hep beraber büyütmemiz gerekiyor. Flormar direnişi, şanlı Kavel direnişi uzun zamanlar sürmesine rağmen kazanımla sonuçlandı. İnanıyoruz ki Bakırköy işçilerinin grevi de kazanımla sonuçlanacaktır" dedi.

Bakırköy Belediye işçilerini ziyarette Emek Gençliği'nden Ekim Deniz Akarslan da greve atfen bale gösteriminden bir kesit sundu.