Grammy ödüllü Chris Botti, AKM'de konser verecek

Grammy ödüllü trompet sanatçısı Chris Botti, 2 Kasım'da Atatürk Kültür Merkezi'nde dinleyicileriyle bir araya gelecek. Botti'nin kendi grubuyla vereceği konser 20.00'da başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Grammy ödüllü trompet sanatçısı Chris Botti, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) açılış etkinlikleri kapsamında 2 Kasım'da dinleyicileriyle buluşacak. Sting sahne adıyla tanınan Gordon Matthew Thomas Sumner tarafından keşfedilen caz trompetçisi Botti, eleştirmenlerce "trompetçi, şovmen ve orkestra şefi" olarak tarif ediliyor.

20.00'da başlayacak olan konserde Botti'ye, Lee Pearson davulda, Leonardo Amuedo gitarda, Holger Marjamaa piyanoda, Chad LB saksafonda, Reggie Hamilton kontrbasta, Lucia Micarelli viyolinde, Sy Smith, Veronica Swift ve Jonathan Johnson vokalde eşlik edecek.

Trompetle 10 yaşındayken tanışan 59 yaşındaki sanatçı, Amerika’nın prestijli müzik okullarından Indiana Üniversitesi'ni bitirdi. Arif Mardin gibi prodüktörlerin yönlendirmesiyle pop-caz kulvarına yönelen ve ilk albümü "First Wish"i 1995'te yayımlayan sanatçı, kariyeri boyunca 10 albüme imza attı. 

Sanatçı, son 30 yılda Frank Sinatra'dan Barbara Streisand'a, Paul Simon'dan Aretha Franklin'e ve kendisini küçük bir mekanda keşfeden Sting'e kadar dünya müzik tarihine adını yazdırmış birçok isimle konser verdi.