Grammy Ödülleri, Kanye West'in sahne planını iptal etti

Grammy Ödülleri, rapçi Kanye West'in sosyal medyadaki "endişe verici davranışları" sebebiyle törende sahne alamayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Grammy Ödülleri, son dönemlerde sosyal medyadaki paylaşımları ve açıklamalarıyla tartışma konusu olan rapçi Kanye West'in “endişe verici davranışları” nedeniyle gelecek Grammy Müzik Ödülleri’nde sahne alma davetini geri çekti. 

Variety'nin aktardığına göre, rapçi Kanye West’in tacizleri nedeniyle Instagram tarafından 24 saat yasaklanmasının ardından Grammy de harekete geçti. West'in temsilcisi, sanatçının ekibinin cuma gecesi bir telefon aldığını ve West'in "çevrimiçi davranışlarıyla ilgili" nedeniyle gösterinin sanatçı kadrosundan "maalesef" çıkarıldığının bildirildiğini belirtti. West’in temsilcisi ayrıca alınan karara “şaşırmadıklarını” söyledi.

Yasal adıyla "Ye" olan rapçinin canlı yayında performans sergilemesinin sadece son birkaç aydaki sosyal medya gönderilerine ve faaliyetlerine dayanarak 'riskli' görülmesinin eski eşi Kim Kardashian'ın erkek arkadaşı komedyen Pete Davidson'ı çevrimiçi tacizine devam etmek için sahneyi kullanabilecek olması, çocuklarının velayeti için kamuoyunda lobi yapmaya çalışabilecek olması veya kölelik hakkında 'yanlış' açıklamalar yapabilecek olması gibi birçok nedeni olduğu aktarıldı. 

KANYE WEST'E INSTAGRAM'DA 24 SAATLİK ENGELLEME

Rapçinin Instagram hesabı geçtiğimiz günlerde 24 saatliğine askıya alındı. Engellemenin sebebi ise West’in, kendisini Pete Davidson’a yönelik açıklamaları sebebiyle eleştiren komedyen Trevor Noah’a karşı ırkçı tabirler kullanmasıydı. Paylaşım daha sonra silinmişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)