Gözler kabinede: Tam kapanma gelecek mi?

Covid-19 vakalarındaki artışa karşı alınacak önlemler bugün kabine toplantısı sonrası açıklanacak. Bilim Kurulu kabineye alternatifli öneriler sundu. Tam kapanmanın da gündemde olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü (Covid-19) vakalarındaki artış nedeniyle alınacak yeni önlemler bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak kabine toplantısında belirlenecek.

Kabine toplantısı bugün saat 15.00'da Beştepe'de yapılacak. Toplantıda, dün yapılan Bilim Kurulu toplantısında hazırlanan önlem önerileri ele alınacak. Çok sayıda uzman 28 gün kapanma çağrısında bulunurken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün Bilim  Kurulu toplantısı sonrası, tam kapanma dahil alternatifleri görüştüklerini açıklamıştı. Koca, "Bilim Kurulu özellikle bu çerçevede yarından itibaren ramazanın başlamasıyla birlikte ne gibi tedbirler alınabilir, önerilerimiz neler olabilir diye genel kapsayıcı bir şekilde alternatifli bir hazırlık yapıldı. Yarın (bugün) Cumhurbaşkanımız başkanlığında Kabine Toplantısı’nda bu önerileri, kapsayıcı, alternatifli önerileri sunmuş olacağız. O çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız alınan kararları uygun gördüklerinde açıklarlar" demişti.

PAKET SERVİSE GEÇİLDİ

Bu arada İçişleri Bakanlığı, ramazan ayı boyunca yeme-içme yerlerinde masada müşteri kabul edilip edilmeyeceğine ilişkin bir hatırlatma yaparak, bugün itibarıyla yeme içme yerlerinin, paket servis esasına göre faaliyet göstereceğini, açık veya kapalı alanlarda masada müşteri kabul edilmeyeceğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı, kabine toplantısının ardından detaylara ilişkin genelge yayımlayacak. (HABER MERKEZİ)