Gözaltından tutulan gazeteciler: 15 saat kelepçeli tutulduk

Gözaltına alındıktan sonra Ankara’ya götürülen gazeteciler, 15 saat boyunca kelepçeli bir şekilde tutulduklarını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara merkezli soruşturma kapsamında 25 Ekim’de 9 ilde yapılan ev baskınlarında Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Zemo Ağgöz, Berivan Altan, Hakan Yalçın, Emrullah Acar, Ceylan Şahinli, bir dönem MA’da stajyerlik yapan Mehmet Günhan ile JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer gözaltına alındı.

45 günlük bebeği olan gazeteci Zemo Ağgöz, tepkiler üzerine önceki gün sevk edildiği mahkemece ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı. Diğer gazeteciler Ankara Emniyeti’nde tutuluyor. Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Ankara’ya getirilen gazeteciler, avukatlarıyla yaptığı görüşmede 15 saat süren yolculuk boyunca kelepçeli tutulduklarını aktardı. Gazeteciler, temel ihtiyaçlarını karşılamak istedikleri sırada dahi kelepçelerin sökülmediğini belirtti. Avukatlar, gazetecilerin emniyette tek kişilik hücrelerde tutulduğunu söyleyerek, “Tam bir izolasyon hali var. Tuvalete götürdüklerinde bile birbirlerini görmeleri engelleniyor” dedi. 11 gazetecinin parmak izi alınması için götürüldüğü emniyet şubesinde JINNEWS muhabiri Öznur Değer’in polis tarafından darp edildiğini de aktaran avukatlar, Değir’in hastanede darp edildiğine dair rapor almak istediğini ancak raporun verlemdiği de aktardı.

OKTAY GAZETECİLERİ HEDEF ALDI

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 2023 Yılı Bütçe Teklifi’nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde, iktidar ile muhalefet karşı karşıya geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay HDP milletvekilleri tarafından gündeme getirilen “gözaltındaki gazeteciler” hakkında tartışmalı ifadeler kullandı.

Henüz soruşturmaları tamamlanmayan gazetecileri hedef gösteren Oktay “Gazeteci, dediklerinizin kim olduğunu, ne olduğunu gördük. ‘Cebimde basın kartı var’ diye kimse kendini hukukun üzerinde göremez, bu ben de olsam, siz de olsanız. Terörle arasına mesafe koymayan da sonucuna katlanır” diye konuştu.

HDP Milletvekilleri ise bu sözlere karşılık Oktay’a “Dezenformasyon yapma” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)