Gözaltındaki eski Bulgaristan Başbakanı Borisov serbest bırakıldı

Gözaltına alınan eski Bulgaristan Başbakanı Borisov, serbest bırakıldı. Emniyetten çıkarken açıklama yapan Borisov, “Akıl almaz bir şekilde bizleri karanlık komünizm dönemine geri yolladılar” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Bulgaristan Başbakanı ve ana muhalefetteki Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar Partisi lideri Boyko Borisov ile eski Maliye Bakanı Vladislav Goranov ve Borisov’un Basın Danışmanı Sevdalina Arnaudova serbest bırakıldı.

Dün akşam gözaltına alınan ve bugün serbest bırakılan Borisov, Goranov ve Arnaudova'yı partililer, Sofya Merkez Emniyet Müdürlüğünden çıkışta sloganlarla karşıladı.

Borisov, emniyetten ayrılırken yaptığı açıklamada, “Akıl almaz, acımasız bir şekilde bizleri (1989 yılında sona eren) karanlık komünizm dönemine geri yolladılar” diye konuştu.

Dün akşam torunları ile akşam yemeği yerken sivil polislerin eve baskın yaptığını anlatan Borisov, polislerin evin her tarafını aradıklarını ve yazılı emir göstermeden kendisini gözaltına aldıklarını söyledi.

Arnaudova ise herhangi bir suçlamada bulunulmadan 24 saat gözaltında tutulduklarını ifade etti.

16 Mart'ta Bulgaristan'ı ziyaret eden Avrupa Başsavcısı Laura Kövesi, ülkede Avrupa finansal fonlarıyla ilgili yapılan farklı yolsuzlukları kapsayan 120 suç ihbarıyla ilgili soruşturmalar yapıldığını duyurmuştu. Bu ziyaretten bir gün sonra Borisov gözaltına alınmıştı. (SOFYA/AA)