Gözaltında işkence gördüğü açıklanan Karabaş serbest bırakıldı

Batman Kozluk'ta gözaltına alınan ve başına poşet geçirilerek işkenceye maruz kaldığı açıklanan Yahya Karabaş, birlikte gözaltına alındığı 3 kişiyle birlikte hakimlikten serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu 

BATMAN - Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Tımok (Gümüşörgü) Köyü’nde 31 Mart'ta Gümüşörgü Jandarma Karakolu'nda görevli askerlerin yaptığı ev baskınlarında gözaltına alınan 5 kişi, adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan vatandaşlardan Yahya Karabaş ile Sadullah Karabaş'ın başına poşet geçirildiği ve işkenceye maruz bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Savcılık sorgularının ardından Yahya Karabaş, Yakup Karabaş, Şaban Cengiz, ile Fırat Baran adli kontrol şartı ile serbest bırakılmaları, Sadullah Karabaş ise tutuklama talebiyle ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik sorgularının ardından 'örgüte üye olmak' iddiasıyla Sadullah Karabaş tutuklanırken, işkenceye uğrayan sürülen Yahya Karabaş ve beraberindeki üç kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Gözaltına alındıktan 3 gün sonra serbest kalan Yahya Karabaş, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Karabaş'ın avukatı Bahar Demir, yaşananların gözle görünür halde olduğunu söyledi. İki müvekkilinin de darp edildiğini belirten Demir şöyle devam etti: "Müvekkillerimden Yahya Karabaş, şiddete maruz kalmıştır. Yasal tüm işlemlerimizi yaparak Batman Barosu İnsan Hakları Merkezi ile birlikte sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Müvekkillerim henüz gözaltında iken, jandarma tarafından hastaneye götürüleceği zaman yanlarında olmak istediğimi belirtmiştim. Fakat bu talebimiz yerine getirilmedi. Yaşananların üstü örtülmeye çalışılmış ve müvekkillerime kolluk kuvvetleri tarafından 'İlaç aldım. Gözüm bu yüzden kanlı dersin hastanede' denilmiştir. Köyde gözaltına alındığı zaman parmak izine giderken jandarma personellerinden biri müvekkilime 'Seni ben dövmüştüm, öldürebilirdim de...' diyerek suçunu itiraf etmiştir. Hukuk önünde mücadele vereceğiz. Savcılığın etkin bir soruşturma yaparak sorumluları yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz."