Gözaltına alınan öğrenci: Yerde sürüklendim, açılan başörtümü takmama izin vermediler

Boğaziçi Üniversitesi'nde yerde sürüklenerek gözaltına alınan Şeyma Altundal, ters kelepçe takılarak açılan başörtüsünü örtmesine izin verilmediğini anlattı. Altundal "Başımı örtme isteğime ‘Ben örteceğim senin başını, başını öne eğ görürsün sen’ dedi. Otobüse bindikten sonra da muamele devam etti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Boğaziçi Üniversitesi'nde önceki gün gözaltına alınan 159 öğrenciden biri olan Şeyma Altundal, polisler tarafından yerlerde sürüklendiğini ve açılan başörtüsünü takmasına izin verilmediğini söyledi.

Şeyma Altundal, gözaltına alınırken gördüğü şiddeti avukatları ile paylaştı. Altundal, avukatının açıkladığı tutanakta yaşadılarını “Yakalama işlemi sırasında sivil kıyafetli bir kadın polis beni kolumdan tutarak yerde sürükleyince başörtüm açıldı. Sonrasında gözaltına almak için bana ters kelepçe yaparak başımı yeniden örtmeme müsaade etmedi. Başımı örtme isteğime ‘Ben örteceğim senin başını, başını öne eğ görürsün sen’ dedi. Otobüse bindikten sonra da muamele devam etti. Ters kelepçeyi çözmediler" diyerek anlattı.

tutanak
Avukat İbrahim Kibar, Şeyma Altundal'ın anlattıklarını paylaştı.

 

'HAKARETLERİN OTOBÜSÜN İÇERİSİNDE DE DEVAM ETTİĞİNİ PAYLAŞTI'

Avukat İbrahim Kibar da şu bilgileri verdi: "Gözaltındaki Şeyma ile yaptığımız görüşmede; yakalama esnasında başörtüsünün açıldığını, kapatmasına ısrarla izin verilmediğini, ters kelepçe uygulamasıyla, hakaretler ve yerde sürüklemeyle gözaltına alındığını belirtti. Yapılan yakalama işlemi orantısız ve hukuka aykırıdır. Şeyma ilaveten, maruz kaldığı kötü muamelenin ekip otosuna bindikten sonra dahi bitmediğini, ters kelepçe uygulamasının ve şahsına yönelmiş tahrik edici hakaretlerin otobüsün içerisinde de ısrarla devam ettiğini bizlerle paylaştı. Arkadaşımız Şeymanın ifadesine girdik. Tutanakta da ifade ettiği durumu, kolluğun bilerek ve isteyerek gerçekleştirdiği kasıtlı kötü muameleyi ifadesinde de belirtip şikayetçi oldu. Kasten gerçekleştirilmiş kötü muamelenin etkin biçimde soruşturulmasını talep ediyoruz." (HABER MERKEZİ)