Gözaltına alınan öğrenci: Taciz edildim

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek veren İstanbul Üniversitesi öğrencisi E.Ç. gözaltına alınırken polisler tarafından taciz edildiğini ve işkenceye uğradığını söyledi. E.Ç. konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atadığı AK Partili Rektör Melih Bulu'nun istifası için Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrenci arkadaşlarına destek veren İstanbul Üniversitesi öğrencisi E.Ç, önceki gün gözaltına alındı. Gözaltı sırasında tacize uğradığını belirten E.Ç., Emniyet'teki ifadesi sırasında tacizci polislerin bulunması için soruşturma açılmasını talep etti. 

TERS KELEPÇE, TACİZ...

E.Ç. yaşadıklarını şöyle anlattı: “2 polis, gözaltı aracının yanına doğru beni sürükledi. Bir avukatın, kadın arkadaşın ve benim bulunduğum alan çembere alındı. Bu sırada arkamda 4 çevik kuvvet polisi bulunuyordu. Çember altında bulunduğum sırada kalçam iki kere avuçlanarak sıkıldı. Fark ettiğim anda arkamı döndüğümde yalnızca 4 çevik kuvvet polisi olduğunu gördüm, onlara tepki göstererek uzaklaşmalarını söyledim. Kolumda bulunan iki sivil polise 'Kalçama dokundular' dediğimde hiçbir tepki göstermediler. Tekrardan 'Kalçama dokunuyorlar arkama geçin' dediğimde de Aynen, aynen' diyerek beni geçiştirdiler ve o alanda tutmaya devam ettiler. Gözaltı aracına sokulmak üzere sağ kolum çevrilerek ve sürüklenerek araca yüz üstü yapıştırıldım. Bu sırada sağ kolumda olan polis iki bacağımı açarak tek bacağı ile özel bölgeme bastırarak ters kelepçe yapmaya çalıştı. Yanımdaki kadın arkadaşım tepki göstererek bacağını oradan çekmesini söyledi. Ters kelepçe yapılıp gözaltı aracına sokuldum.”

E.Ç.'nin açıklamaları ifade tutanağına da geçerken avukatları da şu talepte bulundu: “Müvekkilim haksız bir biçimde gözaltına alınmıştır. Müvekkil müdafi görüşmelerimizde tarafımıza aktarılan cinsel saldırı ve işkence suçlarının mağduru olmuştur. Cumhuriyet Savcısının doğrudan ceza muhakemesi kanunu uyarınca müvekkilime cinsel saldırıda bulunan polis memurları hakkında doğrudan soruşturma başlatılmasını talep ediyoruz.”