Gözaltına alınan Jinnews editörü Koçuk serbest bırakıldı

Hakkında yürütülen iki soruşturma kapsamında Van'da gözaltına alınan Jinnews editörü Gülşen Koçuk serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Gülşen Koçuk, hakkında yürütülen iki soruşturma gerekçe gösterilerek Van'da gözaltına alındı.

Jinnews editörü Koçuk, 5 saat sonra Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Diyarbakır ve Edirne savcılığına ifade verdi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Koçuk'a 8 Haziran 2022 tarihinde Diyarbakır'da yapılan operasyonda gözaltına alınan ve 16 gazetecinin tutuklandığı dosya ile ilgili sorular soruldu. Gazetecilerin dosyasına eklenen yeni belgelerde Koçuk'a yaptığı programların nerede yayınlandığı, yaptığı haberler ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı bir haber soruldu.

Koçuk ise ifadesinde gazeteci olduğunu, yaptığı tüm haber ve programların gazetecilik kapsamında olduğunu söyledi.

‘GAZETECİLİK KAPSAMINDA’

Koçuk'a isnat edilen bir diğer iddia ise Akademisyen Bekir Yüksel Hoş'un yaptığı suç duyurusu. Hoş'un Edirne Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusunda Koçuk'un kendisine hakaret ettiğini iddia etti. Koçuk suç duyurusu ilgili de "Söz konusu kişinin paylaşımını ahlaki ve şiddet içerikli olduğu için ben de tweeti attım" dedi.

Koçuk'un avukatı Cihat Durmaz ise, müvekkilinin yaptığı tüm paylaşım ve haberlerin gazetecilik kapsamında olduğunu söyledi.

Adliye önünde konuşan Gülşen Koçuk "Kürt gazeteciler gününde gözaltına alınmam manidar. Ki zaten bu soruşturmalarla ilgili ifade vermiştim. Suçlandığım tüm iddialar gazetecilikle ilgili. Ne kadar baskı uygulanırsa uygulansın gazetecilik yapmaya, hakikati ortaya koymaya devam edeceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)