Gözaltına alınan Emine Şenyaşar ve oğlu serbest bırakıldı

Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın adalet taleplerini yazdıkları dövizlere polis zorla el koydu. Şenyaşarlar, DTK ve DBP'nin ziyareti sonrası gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılan anne ve oğlu kendilerine, “Kimler sizi yönlendiriyor” şeklinde sorular yöneltildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Öldürülen eşi ve iki çocuğu ile tutuklu oğlu için "Adalet" talebiyle Urfa Adliyesi önünde 17 gündür oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın taleplerini yazdıkları dövizlere polis izin vermedi.

Sabah saatlerinde adliye önüne gelen Şnyaşarlar, diğer günlerden farklı olarak taleplerini şövalelerin üzerine bıraktıkları dövizlere yazdı. Bir süre sonra adliyenin "Kamu binası" olduğu gerekçesiyle şövalyelere izin vermeyeceklerini belirten polisler, zorla döviz ve fotoğrafların yer aldığı şövalelere el koydu. Uzun bir süre şövalelerin alınmasına karşı direnen Ferit Şenyaşar "17 gündür buradayız. Bu güne kadar bize ne dediyseniz yaptık. İlk başladığımızda içerdeydik bizi çıkardınız. Bundan sonra öldürseniz de buradan bir adım geri atmam" diyerek tepki gösterdi. 

Polis, "yeterince" görüntü aldıkları gerekçesiyle engellediği gazetecilere Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı. Şövalelere el koyan polis, aileyi ablukaya aldı. Anne Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın polis ablukasında "Adalet" nöbetini sürdürürken, Detomkratik Topum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanları ziyaret etti. Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar bu ziyaretinden hemen sonra polisler tarafından gözaltına alındı. Anne ve oğlunun Urfa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldükleri öğrenildi.

Burada Emine ve Ferit Şenyaşar hakkında 2911 sayılı "toplantı gösteri yasasına muhalefet suçu" gerekçesiyle işlem yapıldı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Özel OSM Ortadoğu Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Şenyaşarlar, daha sonra serbest kaldı.

Ferit Şenyaşar, emniyette “keyfi” bir şekilde uzun bir süre ifadeleri alınmadan bekletildiklerini belirtti. Emniyet ifadesinde “Kimler sizi yönlendiriyor” gibi sorular ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Şenyaşar, “Ortada bir katliam var kimden talimat alacağız?” diye sordu. Şenyaşar, “Adalet” nöbetinin yarın kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. (MA)