Göteborg Film Festivali, bir sinemaseveri bir haftalığına ıssız bir deniz fenerine gönderecek

Göteborg Film Festivali, bir sinemaseveri bir hafta boyunca tek başına film izlemek üzere ıssız bir deniz fenerine gönderecek. Adaya gönderilecek olan izleyici, bir hafta boyunca tek başına kalacak ve festivalin kendisine sunacağı 60 yeni filmi seyredecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tüm dünyada pandemi dolayısıyla sinemaların kapalı olması, bu yıl 44. kez düzenlenecek olan Göteborg Film Festivali'ni farklı bir etkinlik yapmak üzere harekete geçirdi. Festival, önümüzdeki günlerde belirlenecek izleyicileri, dış dünyadan izole bir hâlde bir hafta boyunca tek başına film izlemek üzere belirli mekânlara gönderecek. Bu mekânlardan biri de izole bir deniz feneri olacak.

Beyazperde'nin aktardığına göre, Kuzey Denizi’nde yer alan Pater Noster Adası’na gönderilecek olan izleyici, bir hafta boyunca tek başına kalacak ve festivalin kendisine sunacağı 60 yeni filmi seyredecek. İzleyici, adaya giderken yanına telefonunu ya da okumak istediği bir kitabı alamayacak, böylece adada geçireceği bir hafta boyunca odağının tamamen filmlerde olması sağlanacak. Festival tarafından seçilen kişi 19 Ocak tarihinde açıklanacak. 30 Ocak tarihinde ise deniz fenerine gönderilecek.

Festival, Pater Noster Adası’ndaki deniz fenerine gidecek izleyicinin yanı sıra iki kişiye daha benzer gösterimler düzenleyecek. Bu iki kişiden biri, İsveç’in en büyük arenalarından biri olan Scandinavium’da, diğeri ise İsveç’in önde gelen sinema salonlarından Draken Cinema’da tek başına filmleri izleyecek. Festivalin geri kalanı ise, 29 Ocak ve 8 Şubat tarihleri arasında dijital olarak izleyici karşısında olacak. Göteborg Film Festivali'nin programı, 12 Ocak'ta açıklanacak.